Dubáková omáčka fotorecept

Foto: Gordonko
Mal som možnosť kukať sa na prsty "šéfkuchárovi" Milanovi Rodinovi, keď svojej mame robil dubákovú omáčku. Naozaj je skvelá... Tá omáčka.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
(klobúčiky) |
|
3 ks |
|
5 strúčikov |
|
|
|
2 - 3 PL |
|
500 ml |
|
500 ml |
|
|
|
1 PL |
|
|
|
1 ČL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na olej som dal osmažiť nadrobno pokrájanú cibuľu, trochu neskoršie som pridal rozpučený a na jemno nasekaný cesnak (3 strúčiky). Po chvíľke som pridal trošilinku vody, vraj sa vtedy cibuľka osmaží rovnomerne a od spodku neprihára.
-
2
Keď bola cibuľka tak ako má byť, pridal pokrájané hlavičky dubákov, osolil, okorenil a dusil pod pokrievkou s občasným premiešaním. Tie klobúčiky dubákov som pokrájal tak, že som najprv rozrezal hlavičku na 4 časti a tie potom pokrájal na tenké plátky.
-
3
Keď boli huby podusené, pridal som ďalšie 3 strúčiky posekaného cesnaku, smotanu na šľahanie aj smotanu na varenie a kopcovitú polievkovú lyžicu masla. Omáčku som zohrieval na plný plyn, aby prehrial smotanky a potom plyn ubral a pomaly varil.
-
4
Do polovičky malého pohárika som urobil zátrepku z hladkej múky a vody, ktorú som po troškách prilieval do omáčky, dobre premiešal a povaril. Potom som pridal lyžicu horčice a dochutil korením a soľou.
-
5
Keď som mal dovarené, poukladal som na vrch omáčky plátky masla na zjemnenie chuti a vraj sa potom na nej neurobí kôrka.
-
6
A máme hotovo. DOBRÚ CHUŤ.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu