Hubová omáčka
Hubová omáčka

Dubáková omáčka fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 21. júna 2020
Dubáková omáčka (fotorecept)
Foto: Gordonko

Mal som možnosť kukať sa na prsty "šéfkuchárovi" Milanovi Rodinovi, keď svojej mame Zobraziť celý popisMal som možnosť kukať sa na prsty "šéfkuchárovi" Milanovi Rodinovi, keď svojej mame robil dubákovú omáčku. Naozaj je skvelá... Tá omáčka.

20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (klobúčiky)
3 ks
5 strúčikov
2 - 3 PL
500 ml
500 ml
1 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Na olej som dal osmažiť nadrobno pokrájanú cibuľu, trochu neskoršie som pridal rozpučený a na jemno nasekaný cesnak (3 strúčiky). Po chvíľke som pridal trošilinku vody, vraj sa vtedy cibuľka osmaží rovnomerne a od spodku neprihára.

    Dubáková omáčka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď bola cibuľka tak ako má byť, pridal pokrájané hlavičky dubákov, osolil, okorenil a dusil pod pokrievkou s občasným premiešaním. Tie klobúčiky dubákov som pokrájal tak, že som najprv rozrezal hlavičku na 4 časti a tie potom pokrájal na tenké plátky.

    Dubáková omáčka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď boli huby podusené, pridal som ďalšie 3 strúčiky posekaného cesnaku, smotanu na šľahanie aj smotanu na varenie a kopcovitú polievkovú lyžicu masla. Omáčku som zohrieval na plný plyn, aby prehrial smotanky a potom plyn ubral a pomaly varil.

    Dubáková omáčka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do polovičky malého pohárika som urobil zátrepku z hladkej múky a vody, ktorú som po troškách prilieval do omáčky, dobre premiešal a povaril. Potom som pridal lyžicu horčice a dochutil korením a soľou.

    Dubáková omáčka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď som mal dovarené, poukladal som na vrch omáčky plátky masla na zjemnenie chuti a vraj sa potom na nej neurobí kôrka.

    Dubáková omáčka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A máme hotovo. DOBRÚ CHUŤ.

    Dubáková omáčka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

evanaaa
Ďaľšia výborná vára od teba, @gordonko , aj ja by som to tak robila, ale neviem, či by som dala cesnak, keď tam ide smotana, ináč ho dávam do všetkých húb, no možno vyskúšam...len tie huby mi niekto musí nazbierať. Dobre to vypadá.....
gordonko
@evanaaa (21.6.2020 18:06)

... ako to povedať , hubovú omáčku som nevaril ja ,ale človek čo robil šefkuchára v jednom podniku v Tatrách , ja som to len zdokumentoval fotoaparátom a popísal ako to robil . To že je tu recept vydávaný ako môj , nieje moja vina , upravili ho tak aby som kuchárom bol ja. Myslel som ,že Varecha je o varení a receptoch ať sú od koho koľvek , nielen od autora
používateľ nemá avatar
123
123
dusené huby v smotanovej omáčke/bez cesnaku/ a k tomu v šupke uvarené zemiaky/ošúpané/ s praženou cibuľkou na oleji alebo masti, lyžica a 5 prstov... nič iné nám nebolo k tomu treba... bóóže... to boli časy...
dogagador
Rozpravkova omacka. Skvele foto. Aj tak mam otazku: na 3 klobuciky naozaj liter smotany? Kolko muky teda na zatrepku, aby to malo omackovu konzistenciu?
dogagador
Pardon, uz som zbadala, ze 3 su cibule, nie klobuciky a cajova lyzicka muky....neviem, preco som to nevidela
gordonko
@dogagador (22.6.2020 13:51) ..... možno aj u Vás veľa pršalo tak ako tu , potom sa dvíha hmla a vtedy je naozaj ,, špatne ,, vidieť
1x kvakac
kvakac
Omáčka vynikajúca, akurát ja som ju rozmixoval. K tomu opečená klobáska a obed eňo - ňuňo. Vďaka za recept.


redakcia
@Gordonko , ozvite sa nám, prosím, mailom na redakcia@varecha.sk kvôli kontaktným údajom, máme pre Vás výhru za vyžrebovaný recept. Ďakujeme a všetkým želáme krásny letný deň :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia