Zavárané dubáky

Dubáčiky v sladkokyslom náleve (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Niečo na zimu

8
porcií
20 minút
príprava
2/20 minút
na 80 °C

Postup

  1. Také krásne dubáčiky by bola škoda nezavariť a nesušiť na zimu. Tie malé som vybrala na zaváranie a veľké som nakrájala na sušenie.
  2. Pripravila som si cibuľu, ktorú som nakrájala na rezance a farebnú papriku na kocky. Poháre som umyla a dno každého som dala bobkový list, 4 celé čierne korenie a 2 nové korenia.
  3. Na pochutiny som dala časť cibule.
  4. Na cibuľu som dala časť farebnej papriky.
  5. Na papriku som dala polovicu dubáčikov.
  6. Na dubáky som uložila farebnú papriku.
  7. Na papriku som dala opäť cibuľu a druhú polovicu dubákov a zostatok papriky.
  8. Pripravila som nálev, všetko som zmiešala a zaliala poháre až po vrch.
  9. Poháre som zatvorila a uložila do hrnca s vodou.
  10. Sterilizovala som na 80 °C 20 min. tu treba bezpodmienečne dodržať sterilizáciu.
  11. Zbytok hríbov som nakrájala, uložila na sušiace misky a sušičke sušila najprv jednotlivo.
  12. Usušené som zosypala spolu a ešte znova všetko dôkladne presušila.
  13. Zásoba na zimu aj so sušičkou...
  14. Dubáčiky na zaváranie som najprv umyla a varila 2 min. potom som nechala úplne vychladiť na podnose.