Zavárané dubáky
Dubáčiky v sladkokyslom náleve (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Niečo na zimu
8 porcií |
20 minút príprava |
2/20 minút na 80 °C |
Postup
- Také krásne dubáčiky by bola škoda nezavariť a nesušiť na zimu. Tie malé som vybrala na zaváranie a veľké som nakrájala na sušenie.
- Pripravila som si cibuľu, ktorú som nakrájala na rezance a farebnú papriku na kocky. Poháre som umyla a dno každého som dala bobkový list, 4 celé čierne korenie a 2 nové korenia.
- Na pochutiny som dala časť cibule.
- Na cibuľu som dala časť farebnej papriky.
- Na papriku som dala polovicu dubáčikov.
- Na dubáky som uložila farebnú papriku.
- Na papriku som dala opäť cibuľu a druhú polovicu dubákov a zostatok papriky.
- Pripravila som nálev, všetko som zmiešala a zaliala poháre až po vrch.
- Poháre som zatvorila a uložila do hrnca s vodou.
- Sterilizovala som na 80 °C 20 min. tu treba bezpodmienečne dodržať sterilizáciu.
- Zbytok hríbov som nakrájala, uložila na sušiace misky a sušičke sušila najprv jednotlivo.
- Usušené som zosypala spolu a ešte znova všetko dôkladne presušila.
- Zásoba na zimu aj so sušičkou...
- Dubáčiky na zaváranie som najprv umyla a varila 2 min. potom som nechala úplne vychladiť na podnose.