Držkový paprikáš
Držkový paprikáš

Držkový paprikáš s bravčovým kolenom a hlivou videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 1. júna 2022

V dnešných Slovenských dobrotách ochutnáme držky s bravčovým kolenom a hlivami.

Videopostup

Suroviny

500 g predvarené
1 ks zadné
500 g čerstvá
1-2 ks
1 ks
1-2 ks (alebo pór)
2 strúčiky
 (na podlievanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na bravčovej masti opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme bravčové koleno, ktoré vopred môžeme ponakrajovať, aby sa skôr uvarilo. Mäso orestujeme, osolíme, pridáme mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, mleté biele korenie a mletú rascu.

  2. 2

    Pridáme držky, podlejeme vývarom a varíme domäkka. Mäkké koleno vyberieme, nakrájame na rezance a vrátime do hrnca.

  3. 3

    Pridáme na rezance nakrájanú hlivu a ešte povaríme. Tesne pred koncom pridáme na kocky nakrájanú zelenú papriku, nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a cesnak.

  4. 4

    Hotový paprikáš dochutíme majoránom, prípadne dosolíme.

  5. 5

    Podávame s knedľou alebo haluškami, prípadne chlebom.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu