Domáci hamburger
Autor receptu: patrick
Mal som v mraziaku pekný kúsok hovädzieho mäsa tak som sa tentokrát rozhodol pre jednoduchý a rýchly obed.
2 porcie |
40 minút príprava |
5-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso si zomelieme, na suchej horúcej panvici osmahneme koriander a rascu aby sa uvoľnila aróma (cca 10 sekúnd) dáme do mažiara, roztlčieme a pridáme k mäsu. Ďalej pridáme vajce, sezamový olej, nadrobno nakrájanú šalotku, cesnak, chili papričku, dijonskú horčicu, osolíme, okoreníme a pridáme strúhanku aby sme dostali zmes z ktorej sa nám bude ľahko tvarovať.
- Na tanier nasypeme trochu strúhanky, aby sa nám naň mäso neprilepilo, vytvarujeme 2 fašírky, dáme ich na tanier, z vrchu ich ešte posypeme trochou strúhanky a dáme ich do chladničky aspoň na pol hodinu.
- Mäso opražíme na troche olivového oleja z oboch strán kým nie je úplne prepečené.
- Žemle prekrojíme napoly, spodnú časť môžeme potrieť chrenom, položíme šalátový list, naň mäso a ešte na horúce mäso položíme plátok syra a naň koliečka paradajok. Zakryjeme druhou polovicou a môžeme sa do toho pustiť :-)