Domáci hamburger

Autor receptu: patrick

Mal som v mraziaku pekný kúsok hovädzieho mäsa tak som sa tentokrát rozhodol pre jednoduchý a rýchly obed.

2
porcie
40 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso si zomelieme, na suchej horúcej panvici osmahneme koriander a rascu aby sa uvoľnila aróma (cca 10 sekúnd) dáme do mažiara, roztlčieme a pridáme k mäsu. Ďalej pridáme vajce, sezamový olej, nadrobno nakrájanú šalotku, cesnak, chili papričku, dijonskú horčicu, osolíme, okoreníme a pridáme strúhanku aby sme dostali zmes z ktorej sa nám bude ľahko tvarovať.
  2. Na tanier nasypeme trochu strúhanky, aby sa nám naň mäso neprilepilo, vytvarujeme 2 fašírky, dáme ich na tanier, z vrchu ich ešte posypeme trochou strúhanky a dáme ich do chladničky aspoň na pol hodinu.
  3. Mäso opražíme na troche olivového oleja z oboch strán kým nie je úplne prepečené.
  4. Žemle prekrojíme napoly, spodnú časť môžeme potrieť chrenom, položíme šalátový list, naň mäso a ešte na horúce mäso položíme plátok syra a naň koliečka paradajok. Zakryjeme druhou polovicou a môžeme sa do toho pustiť :-)