Domáce pirohy zemiakovo-bryndzovo-špenátové (fotorecept)
Autor receptu: bogar
zvýšila mi špenátová kaša tak čo s ňou ....napadlo ma že sa takto dá efektívne využiť... :)
6 porcií |
120 minút príprava |
7-9 minút tepelná úprava |
Postup
- Zo surovín som si vypracovala cesto, nelepivé a nesmie byť tuhé...nechala som ho pol hod. odstáť.
- Uvarené zemiaky som pretlačila, pridala som korenie, špenátovú zemiakovú kašu, bryndzu a vymiešala, zdala sa mi zmes sypká tak som ju spojila s mliekom tak od oka nech nieje veľmi riedka...
- Cesto som si rozvaľkala na pomúčenej doske a vykrajovala som pohárom kolieska,ktoré som naplnila guličkou zemiakovo-bryndzovej zmesi ...prehla som ich a zlepila,ozdobila som ich vidličkou (popritlačovala som ju o okraje aby vznikli čiarky)
- vyšlo mi 49ks ...ktoré som nechala obschnúť a pobalila som ich do dózy a zamrazila, lepšie ako kupovať za neuveriteľných 5e 1kilogram... zvyknem ich uvariť v posolenej vode, alebo mlieku a podávam s opraženou cibuľkou slaninou a roztopením maslom....ako delikatesu klasicky pridávam kyslú smotanu, dobrú chuť....