Divinový perkelt
Divinový perkelt so zemiakovou knedľou
Autor receptu: redakcia
Postup- Cibuľu pokrájame na malé kocky, ktoré opražíme na masti, pridáme pokrájanú papriku a paradajky, soľ, koreniny, cesnak a pomaličky dusíme. Pridáme pokrájané mäso z diviny, opečieme, nakoniec pridáme mletú červenú papriku a taktiež opečieme. Zalejeme vývarom a dusíme domäkka.
Podľa potreby môžeme pridať aj korenie na divinu. Keď je mäso mäkké,
perkelt dochutíme, pridáme červené víno a majorán. Necháme prejsť
varom, odstavíme a necháme dôjsť.
- Zemiakové knedle s tymianom: Očistené uvarené zemiaky rozpučíme
a necháme dobre vychladiť. Do pridáme vajcia, osolíme, premiešame a pridáme múku. Spracujeme cesto, nemalo by byť veľmi tvrdé. Z cesta vyváľame rovnaké knedle primerané veľkosti hrnca, nesmú sa v ňom
ohýbať.
- Knedle vkladáme do vriacej vody a varíme 15–20 minút. Potom ich opatrne vyberieme do studenej vody, vyberieme, pokvapkáme olejom a posypeme čerstvým tymianom. Pred podávaním knedle pokrájame na hrubšie kolieska, jemne opečieme na oleji alebo masti a podávame s divinovým
perkeltom.
|