Divinový perkelt

Divinový perkelt so zemiakovou knedľou

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu pokrájame na malé kocky, ktoré opražíme na masti, pridáme pokrájanú papriku a paradajky, soľ, koreniny, cesnak a pomaličky dusíme. Pridáme pokrájané mäso z diviny, opečieme, nakoniec pridáme mletú červenú papriku a taktiež opečieme. Zalejeme vývarom a dusíme domäkka. Podľa potreby môžeme pridať aj korenie na divinu. Keď je mäso mäkké, perkelt dochutíme, pridáme červené víno a majorán. Necháme prejsť varom, odstavíme a necháme dôjsť.
  2. Zemiakové knedle s tymianom: Očistené uvarené zemiaky rozpučíme a necháme dobre vychladiť. Do pridáme vajcia, osolíme, premiešame a pridáme múku. Spracujeme cesto, nemalo by byť veľmi tvrdé. Z cesta vyváľame rovnaké knedle primerané veľkosti hrnca, nesmú sa v ňom ohýbať.
  3. Knedle vkladáme do vriacej vody a varíme 15–20 minút. Potom ich opatrne vyberieme do studenej vody, vyberieme, pokvapkáme olejom a posypeme čerstvým tymianom. Pred podávaním knedle pokrájame na hrubšie kolieska, jemne opečieme na oleji alebo masti a podávame s divinovým perkeltom.