Divinový guláš na červenom víne s lesnými plodmi

Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 9. apríla 2010 10:49
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Divinový guláš na červenom víne s lesnými plodmiFoto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

600 g
50 g
50 g
30 g
20 g
50 g
50 g
2 g
2 g
1 g
1 dl
50 g
20 g
1 g
Fritované zemiakové šúľance:
1000 g
150 g
400 g
50 g
1 ks
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Do rozpáleného oleje dáme nadrobno pokrájanú cibuľku, na malé kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler a spolu orestujeme. Pridáme na kúsky nakrájané srnčie mäso, rajčinový pretlak, borievky, soľ, korenie, podlejeme červeným vínom a podusíme.

  2. 2

    Udusené mäso vyberieme zvlášť do nádoby. Udusený základ vymixujeme, zahustíme múkou, dochutíme cesnakom, mletou rascou, pridáme mäso a spolu krátko povaríme. Nakoniec pridáme lesné ovocie. Podávame s fritovanými zemiakovými šúľancami.

  3. 3

    Fritované zemiakové šúľance: Zemiaky v šupke uvaríme v slanej vode, očistíme ich a zomelieme na mlynčeku. Pridáme polohrubú múku, krupicu, vajíčko, soľ a dobre premiešame. Z odležaného cesta vyšúľame drobné rezančeky, ktoré fritujeme v rozpálenom oleji.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist