Divinový guláš na červenom víne s lesnými plodmi

Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 9. apríla 2010
Divinový guláš na červenom víne s lesnými plodmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

600 g
50 g
50 g
30 g
20 g
50 g
50 g
2 g
2 g
1 g
1 dl
50 g
20 g
1 g
Fritované zemiakové šúľance:
1000 g
150 g
400 g
50 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do rozpáleného oleje dáme nadrobno pokrájanú cibuľku, na malé kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler a spolu orestujeme. Pridáme na kúsky nakrájané srnčie mäso, rajčinový pretlak, borievky, soľ, korenie, podlejeme červeným vínom a podusíme.

  2. 2

    Udusené mäso vyberieme zvlášť do nádoby. Udusený základ vymixujeme, zahustíme múkou, dochutíme cesnakom, mletou rascou, pridáme mäso a spolu krátko povaríme. Nakoniec pridáme lesné ovocie. Podávame s fritovanými zemiakovými šúľancami.

  3. 3

    Fritované zemiakové šúľance: Zemiaky v šupke uvaríme v slanej vode, očistíme ich a zomelieme na mlynčeku. Pridáme polohrubú múku, krupicu, vajíčko, soľ a dobre premiešame. Z odležaného cesta vyšúľame drobné rezančeky, ktoré fritujeme v rozpálenom oleji.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Lesné ovocie sa hodí, veď klasický divinový guľáš sa podáva s hustým čučoriedkovým, alebo brusnicovým kompótom, čo dodáva jedlu úžasnú chuť. Akékoľvek zemiakové, alebo žemľové knedlíky, či šúľance sú k takémuto guľášu najlepšie. Verte mi, divina - to je moje.
Už som bez jediného gramu diviny, čo ma mrzí, ale znovu začnem pravidelne obiehať Tesc.o /teraz som nenatrafila/, tak som si tento recept dala do KK, aby bol po ruke.

Pridaj komentár k receptu: