Divinový guláš na červenom víne s lesnými plodmi
Autor receptu: redakcia
Postup- Do rozpáleného oleje dáme nadrobno pokrájanú cibuľku, na malé kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler a spolu orestujeme. Pridáme na kúsky nakrájané srnčie mäso, rajčinový pretlak, borievky, soľ, korenie, podlejeme červeným vínom a podusíme.
- Udusené mäso vyberieme zvlášť do nádoby. Udusený základ vymixujeme, zahustíme múkou, dochutíme cesnakom, mletou rascou, pridáme mäso a spolu krátko povaríme. Nakoniec pridáme lesné ovocie. Podávame s fritovanými zemiakovými šúľancami.
- Fritované zemiakové šúľance:
Zemiaky v šupke uvaríme v slanej vode, očistíme ich a zomelieme na mlynčeku. Pridáme polohrubú múku, krupicu, vajíčko, soľ a dobre premiešame. Z odležaného cesta vyšúľame drobné rezančeky, ktoré fritujeme v rozpálenom oleji.
|