Divina na šípkovej omáčke
Divina na šípkovej omáčke
Autor receptu: hame
4 porcie |
60 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup- Ošúpte mrkvu, zeler a petržlen a všetko nakrájajte na kocky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno. Slaninu nakrájajte na kocky.
- Na lyžici masti orestujte cibuľu, pridajte slaninu a restujte spolu. Primiešajte kocky zeleniny a opekajte do zlatohneda. Potom pridajte tymián, badián, farebné korenie, borievku a nové korenie. Premiešajte a posypte cukrom, nechajte zkaramelizovať. Potom pridajte šípkový džem, podlejte vínom a vývarom a priveďte do varu.
- Zvyšnú masť rozpustite na panvici a mäso na nej zo všetkých strán poopekajte. Dajte do omáčky, osoľte a pod pokrievkou duste domäkka (približne 1,5 hodiny).
- Mäso vyberte, z omáčky odstráňte guličky korenia, rozmixujte a prepasírujete. Dochuťte škoricou a zahustite perníkom. Mäso nakrájajte na plátky a podávajte s knedľou.
|