Divina
Diviak na víne so slivkami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
80 minút na 180 °C |
Postup- V hrnci na oleji restujeme mäso nakrájané na kocky a slaninu. Ochutíme soľou. Orestované mäso vyberieme a do hrnca pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu a petržlen. Opekáme päť minút.
- Potom do hrnca vrátime mäso. Pridáme koreniny, celé strúčiky cesnaku a zalejeme červeným vínom a horúcim hovädzím vývarom (mäso musí byť ponorené).
- Ochutíme čerstvým rozmarínom
a varíme 5 minút. Hrniec prikryjeme pokrievkou a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 50 minút.
- Potom k mäsu pridáme rozpolené slivky, vrátime do rúry a pečieme bez pokrievky, kým mäso nezmäkne.
|