Drobné pečivo
Drobné pečivo

Vanilkoví ježkovia

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 23. decembra 2020
30
porcií
25 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g (alebo margarín)
1 ks
120 g
400 g
 pár kvapiek
 (na namáčanie)
 (cukrárske zdobenie)
 pár kúskov




Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo, cukor a žĺtok vymiešame v miske. Pridáme múku a rukami spracujeme cesto. Ochutíme vanilkovým extraktom. Cesto sa nelepí, tak ho nedávam do chladničky, ale hneď s ním pracujem.

  2. 2

    Z cesta urobíme menšie guľky, trochu ich sploštíme, do vnútra dáme štvrtinu orieška a zabalíme. Vyformujeme nos a ukladáme na plech vystlaný papierom. Pečieme asi 15 min na 170-180 °C. Vychladnutým ježkom namočíme nos a telo do rozpustenej čokolády, urobíme aj čokoládové oči. Telíčka posypeme čokoládovou ryžou.

  3. 3

    Viac mojich receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia