Drobné pečivo

Vanilkoví ježkovia

Autor receptu: frommykitchendotcom

30
porcií
25 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmäknuté maslo, cukor a žĺtok vymiešame v miske. Pridáme múku a rukami spracujeme cesto. Ochutíme vanilkovým extraktom. Cesto sa nelepí, tak ho nedávam do chladničky, ale hneď s ním pracujem.
  2. Z cesta urobíme menšie guľky, trochu ich sploštíme, do vnútra dáme štvrtinu orieška a zabalíme. Vyformujeme nos a ukladáme na plech vystlaný papierom. Pečieme asi 15 min na 170-180 °C. Vychladnutým ježkom namočíme nos a telo do rozpustenej čokolády, urobíme aj čokoládové oči. Telíčka posypeme čokoládovou ryžou.
  3. Viac mojich receptov na instagrame @frommykitchendotcom