Drobné pečivo
Vanilkoví ježkovia
Autor receptu: frommykitchendotcom
30 porcií |
25 minút príprava |
15 minút na 170 °C |
Postup
- Zmäknuté maslo, cukor a žĺtok vymiešame v miske. Pridáme múku a rukami spracujeme cesto. Ochutíme vanilkovým extraktom. Cesto sa nelepí, tak ho nedávam do chladničky, ale hneď s ním pracujem.
- Z cesta urobíme menšie guľky, trochu ich sploštíme, do vnútra dáme štvrtinu orieška a zabalíme. Vyformujeme nos a ukladáme na plech vystlaný papierom. Pečieme asi 15 min na 170-180 °C. Vychladnutým ježkom namočíme nos a telo do rozpustenej čokolády, urobíme aj čokoládové oči. Telíčka posypeme čokoládovou ryžou.
- Viac mojich receptov na instagrame @frommykitchendotcom