Fazuľová polievka à la Oldshatterhand

oldshatterhand - fotkaoldshatterhand, 22. novembra 2015
7
porcií
15 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
1 ks údené
1 ks údená
1 ks
100 g
1 ČL červená
0,5 ČL červená
0,5 ČL
0,5 ČL
1 PL
1 ČL
2 PL
2 PL
1 ks
2 lístky
5 l
1 ks




Postup

  1. 1

    den predtym umytu a namocenu fazulu zalejeme vodou, pridame udene koleno a po pripade aj klobasu, a ocistenu cibulu a varime, ak voda zovrie, pridam zeleninovy bujon, pretlak, sol piper, susene cervene papriky sladku aj pikantnu, bobkovy list a varim na malom ohni kym nebude fazula a maso makke

    Fazuľová polievka à la Oldshatterhand - obrázok 1
  2. 2

    ak je maso makke, vyberieme a vykostime koleno, nakrajame na mansie kusky aj s klobaskou, medzi tym pridam cukor aj ocot a uvarenu cibulu vyhodim, a varim dalej asi 7 min na malom ohni

    Fazuľová polievka à la Oldshatterhand - obrázok 2
  3. 3

    nakoniec si pripravim zaprasku z bravcovej masti a muky, na panvici roztopim mast a pridam muku a miesam kym nezhustne a zalejem s tym fazulu a necham to vsetko trocha prevriet

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia