Hovädzí hamburger ala Jamie

tanulienka - fotkatanulienka, 15. mája 2014

Hamburger podľa Jamieho s malou úpravou a vlastnými špaldovými žemľami. Receptom na žemle som sa nechala inšpirovať by Mooncika89.

4
porcie
20 minút
príprava
40/16 minút
tepelná úprava

Suroviny

Žemle:
500 g
1 ks
1 PL
125 ml
350 ml
1 PL
1 PL
1 PL
1 ČL
1 ČL
Mäso:
500 g
podľa chuti
podľa chuti
1 ČL
2 PL
1 PL
1 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si urobíme žemle podľa postupu: http://varecha.pravda.sk/recepty/celozrnne-zemle/48898-recept.html Mne vyšlo 6 veľkých žemlí, takže nabudúce by som spravila 8 ks takých akurát. Ale recept je robený na 4 hamburgery, takže zbytok som odložila na ďalší deň.

  2. 2

    Medzitým ako sa nám budú piecť žemle si spravíme mäsko. Mleté mäsko osolíme, okoreníme, pridáme horčicu, premiešame a vytvarujeme 4 guľky, ktoré potom sploštíme. Rozpálime panvicu a opečieme z oboch strán asi 8 minút na miernom plameni. Aby sa poriadne prepiekli.

  3. 3

    Žemľu rozkrojíme na polovicu, nakrájame si paradajku a cibuľu na kolieska a uhorku na pásiky. Dressing si spravíme z jogurtu a worcestrovej omáčky, ktoré len zmiešame.

  4. 4

    Na spodok žemle dáme plátok paradajky, na ňu dáme plátok cibule, potom položíme mäso a na potom 2 pásiky uhorky do kríža. Na vrch dáme lyžičku dressingu. Na vrchnú časť žemle dáme kečup a priklopíme.

  5. 5

    A už len papáme a oblizujeme prsty :)

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
mb
mb
mne sa paci, dakujem...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia