Hovädzí hamburger ala Jamie

Autor receptu: tanulienka

Hamburger podľa Jamieho s malou úpravou a vlastnými špaldovými žemľami. Receptom na žemle som sa nechala inšpirovať by Mooncika89.

4
porcie
20 minút
príprava
40/16 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si urobíme žemle podľa postupu: http://varecha.pravda.sk/recepty/celozrnne-zemle/48898-recept.html Mne vyšlo 6 veľkých žemlí, takže nabudúce by som spravila 8 ks takých akurát. Ale recept je robený na 4 hamburgery, takže zbytok som odložila na ďalší deň.
  2. Medzitým ako sa nám budú piecť žemle si spravíme mäsko. Mleté mäsko osolíme, okoreníme, pridáme horčicu, premiešame a vytvarujeme 4 guľky, ktoré potom sploštíme. Rozpálime panvicu a opečieme z oboch strán asi 8 minút na miernom plameni. Aby sa poriadne prepiekli.
  3. Žemľu rozkrojíme na polovicu, nakrájame si paradajku a cibuľu na kolieska a uhorku na pásiky. Dressing si spravíme z jogurtu a worcestrovej omáčky, ktoré len zmiešame.
  4. Na spodok žemle dáme plátok paradajky, na ňu dáme plátok cibule, potom položíme mäso a na potom 2 pásiky uhorky do kríža. Na vrch dáme lyžičku dressingu. Na vrchnú časť žemle dáme kečup a priklopíme.
  5. A už len papáme a oblizujeme prsty :)