Hŕstkový prívarok

mamatata2 - fotkamamatata2, 2. februára 2011
Hŕstkový prívarok
Foto: mamatata2

Pred časom ma v obchode zaujala zmes strukovín pod názvom Hŕstka, presne taká, z akej nedávno varila @egreska svoju najobľúbenejšiu polievku. Mojim cieľom bolo Zobraziť celý popisPred časom ma v obchode zaujala zmes strukovín pod názvom Hŕstka, presne taká, z akej nedávno varila @egreska svoju najobľúbenejšiu polievku. Mojim cieľom bolo urobiť polievku, ale nechtiac sa mi podarilo urobiť prívarok, asi som dala viac strukoviny a viac zápražky a možno sa mi tie krúpky cez noc napučali ( varila som večer, aby bolo na druhý deň). Tak aby som v hanbe nezostala, servírovala som ju ako prívarok s troškou popraženej klobásy a na počudovanie mala som úspech.

6
porcií
240 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 sáčku
1 ks
1 ks
1 malá
2 strúčiky
1 kocka
  alebo párky




Postup

  1. 1

    Strukovinu necháme namočiť aspoň 4 hod. Varíme asi v 1,5 - 2 l vody. Pridáme zeleninu nakrájanú na drobno , čierne korenie a zeleninový bujón. Osolíme podľa potreby. Na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľku a cesnak, pridáme hl. múku a červenú papriku, urobíme zápražku, ktorú pridáme do polievky a necháme prevariť aspoň 10 min., aby sa múka uvarila. Necháme trochu postáť - ak je riedka, pridáme ešte zátrepku z múky a vody a znovu prevaríme. Servírujeme s opečenou klobáskou alebo párkom.

  2. 2

    Chuť je veľmi dobrá, len som si nie istá, či sa hustota prívarku dosiahne hneď alebo musí dlhšie postáť. Ak máte radi jednoduché jedlá, vyskúšajte hŕstku aj na tento spôsob. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

sovka62
Mamatata, práve si sa pasovala na šéfkuchárku. To sú tí, čo vedia ako sa zachovať, keď všetko nedopadne podľa ich predstáv. Len oni vedia, čo pôvodne chceli variť a len oni môžu prehlásiť, že výsledok je presne taký ako chceli. Máš za jedna (teda podľa novej módy A).
egreska
parada,s klobaskou alebo kuskom udeneho a s čerstvým chlebíkom ...hmmmm
mamatata2
Ďakujem pekne za Vaše ohlasy, teším sa z nich aj z celej komunity na Vareche.
alenka0901
Ja ju robím podobne, zahusťujem ovsevnými vločkami a na záver pridávam pretlačený cesnak a trochu majoránky.
hubata
Možno všetky recepty vznikli z omylov, alebo ako náhrada za niečo čo nebolo doma po ruke ..... aspoň sú pestré, inej chuti, vône a preto sú dobré. Mám rada obyčajné jedlo a toto je jedno z nich.
vareska1
tento recept ma celkom zaujal, ja takéto ľúbim, len moje detváky moc nie ... krúpky ee :(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia