Hŕstkový prívarok

Autor receptu: mamatata2

Pred časom ma v obchode zaujala zmes strukovín pod názvom Hŕstka, presne taká, z akej nedávno varila @egreska svoju najobľúbenejšiu polievku. Mojim cieľom bolo urobiť polievku, ale nechtiac sa mi podarilo urobiť prívarok, asi som dala viac strukoviny a viac zápražky a možno sa mi tie krúpky cez noc napučali ( varila som večer, aby bolo na druhý deň). Tak aby som v hanbe nezostala, servírovala som ju ako prívarok s troškou popraženej klobásy a na počudovanie mala som úspech.

6
porcií
240 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Strukovinu necháme namočiť aspoň 4 hod. Varíme asi v 1,5 - 2 l vody. Pridáme zeleninu nakrájanú na drobno , čierne korenie a zeleninový bujón. Osolíme podľa potreby. Na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľku a cesnak, pridáme hl. múku a červenú papriku, urobíme zápražku, ktorú pridáme do polievky a necháme prevariť aspoň 10 min., aby sa múka uvarila. Necháme trochu postáť - ak je riedka, pridáme ešte zátrepku z múky a vody a znovu prevaríme. Servírujeme s opečenou klobáskou alebo párkom.
  2. Chuť je veľmi dobrá, len som si nie istá, či sa hustota prívarku dosiahne hneď alebo musí dlhšie postáť. Ak máte radi jednoduché jedlá, vyskúšajte hŕstku aj na tento spôsob. Dobrú chuť!