Diabolská olivovo-mäsová zmes s plackami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nastrúhame zemiaky, pridáme vajcia, korenie, soľ, mlieko, hladkú múku, majorán, prelisovaný cesnak, slaninu nakrájanú na kocky, šampiňóny, nadrobno nakrájané feferónky. Premiešame a spravíme hustejšie cesto. Na panvičke z neho upečieme neveľké placky.
  2. Mäso nakrájame na kocky, okoreníme, osolíme, pridáme sójovú omáčku. V hrnci opečieme cibuľu aj mäso, aby sa orestovalo, pridáme trochu vody a necháme dusiť.
  3. Medzitým nadrobno nakrájame kyslé uhorky, kapiu a olivy. Pridáme do hrnca, keď už je mäso mäkké, zahustíme kečupom s trošku worcesterskej omáčky, pridáme čili papričky. Prevaríme ešte päť minút. Servírujeme s plackami.