Dalmátske čufty prekladané zemiakmi, paprikou a slaninkou fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 15. októbra 2017
Dalmátske čufty prekladané zemiakmi, paprikou a slaninkou (fotorecept)
Foto: monty469

Dnešný obed z jedného pekáča. Jedným slovom - SUPER !

80 minút
na 200-220 °C

Suroviny

800 g mleté
2 ks
3 strúčiky
1 ks
4-5 PL
2 PL
podľa chuti
podľa chuti
2 ČL (rozmarín, bazalka, vres, materina dúška, oregano, majorán)
1 ČL
Ďalej:
1100 g olúpané
4 ks stredná
130 g
2 PL
2 ČL
5 PL
400 ml
Na vymazanie pekáča:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misy dáme mäso, vajíčko, strúhanku, červenú mletú papriku, soľ, čierne mleté korenie, zmes dalmátskeho korenia, pretlačený cesnak a cibuľku, ktorú sme orestovali na bravčovej masti (vlejeme aj s bravčovou masťou) a posekanú petržlenovú vňať.

    Dalmátske čufty prekladané zemiakmi, paprikou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Papriku nakrájame na kolieska asi 1 cm hrubé, slaninu na pásiky, a zemiaky na cca 0,5 cm plátky. Zemiaky pemiešame s olejom a korením na gazdovské zemiaky.

    Dalmátske čufty prekladané zemiakmi, paprikou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z mäsovej zmesi tvarujeme čufty. Najprv si vytvarujeme guličku vo veľkosti ping-pongovej loptičky a potom ju medzi dlaňami trošku stlačíme.

    Dalmátske čufty prekladané zemiakmi, paprikou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pekáč s rozmermi 35x20 cm vymažeme bravčovou masťou a ukladáme postupne: 2 plátky zemiakov, 1 čuftu, 2 plátky zemiakov, jedno koliesko papriky, 2 plátky zemiakov, čuftu, 2 plátky zemiakov, koliesko papriky atď (: Na vrch poukladáme slaninku. Zalejeme vývarom, v ktorom sme rozmiešali pretlak.

    Dalmátske čufty prekladané zemiakmi, paprikou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pekáč zakryjeme alobalom a pečieme na 200 °C asi 40 minút, potom odkryjeme a pečieme ďalších 30-40 minút na 220 °C, kým nie sú zemiaky mäkké a do zlatista.

    Dalmátske čufty prekladané zemiakmi, paprikou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Chuť je vyvážená, mäsko je šťavnaté a všetci sme si pochutili. Manžel mal na to jediné slovo: SUPER! :-)

    Dalmátske čufty prekladané zemiakmi, paprikou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Haji (15.10.2017 09:50)

Moja mila @Haji veru sme si dobre pochutili. A je to dobre aj pre tych co uz maju menej zubov hoc nas sa to este netyka. Je to mäkucke a stavnate ;-))
1x haji
@Kimlo (16.10.2017 11:02)

Ja to mam z Chorvatska, preto je tam rozpisane co obsahuje, aby varechaci mali predstavu co tam dat prip.mohli improvizovat. Neviem ci sa to da zohnat aj v nasich obchodoch
1x haji
Vres a materinu dúšku jsem dnes koupil v lékárně a ostatní mám. Tak to zkusím zamíchat. Také jsem uvažoval o čubrici a ono je to skoro stejné. Tak @Kimlo to by mohlo asi tak být. Srdečně zdravíme.
1x martau