Dalmátske čufty prekladané zemiakmi, paprikou a slaninkou fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 15. októbra 2017
Dalmátske čufty prekladané zemiakmi, paprikou a slaninkou (fotorecept)
Foto: monty469

Dnešný obed z jedného pekáča. Jedným slovom - SUPER !

80 minút
na 200-220 °C

Suroviny

800 g mleté
2 ks
3 strúčiky
1 ks
4-5 PL
2 PL
podľa chuti
podľa chuti
2 ČL (rozmarín, bazalka, vres, materina dúška, oregano, majorán)
1 ČL
Ďalej:
1100 g olúpané
4 ks stredná
130 g
2 PL
2 ČL
5 PL
400 ml
Na vymazanie pekáča:




Postup

  1. 1

    Do misy dáme mäso, vajíčko, strúhanku, červenú mletú papriku, soľ, čierne mleté korenie, zmes dalmátskeho korenia, pretlačený cesnak a cibuľku, ktorú sme orestovali na bravčovej masti (vlejeme aj s bravčovou masťou) a posekanú petržlenovú vňať.

    Dalmátske čufty prekladané zemiakmi, paprikou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Papriku nakrájame na kolieska asi 1 cm hrubé, slaninu na pásiky, a zemiaky na cca 0,5 cm plátky. Zemiaky pemiešame s olejom a korením na gazdovské zemiaky.

    Dalmátske čufty prekladané zemiakmi, paprikou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z mäsovej zmesi tvarujeme čufty. Najprv si vytvarujeme guličku vo veľkosti ping-pongovej loptičky a potom ju medzi dlaňami trošku stlačíme.

    Dalmátske čufty prekladané zemiakmi, paprikou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pekáč s rozmermi 35x20 cm vymažeme bravčovou masťou a ukladáme postupne: 2 plátky zemiakov, 1 čuftu, 2 plátky zemiakov, jedno koliesko papriky, 2 plátky zemiakov, čuftu, 2 plátky zemiakov, koliesko papriky atď (: Na vrch poukladáme slaninku. Zalejeme vývarom, v ktorom sme rozmiešali pretlak.

    Dalmátske čufty prekladané zemiakmi, paprikou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pekáč zakryjeme alobalom a pečieme na 200 °C asi 40 minút, potom odkryjeme a pečieme ďalších 30-40 minút na 220 °C, kým nie sú zemiaky mäkké a do zlatista.

    Dalmátske čufty prekladané zemiakmi, paprikou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Chuť je vyvážená, mäsko je šťavnaté a všetci sme si pochutili. Manžel mal na to jediné slovo: SUPER! :-)

    Dalmátske čufty prekladané zemiakmi, paprikou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

jack
Vyzerá to fakt super.Ukladám a skúsim;-)
dosa
ano, vyzera to dobre ... rcp mi prisiel akorat vhod a tak idem na to - mozno poprekladam aj cuketkou.... ako vyborny tepsi kebab... :))
monty469
@Jack (15.10.2017 08:17)

Ahoj sestricka. Nam to chutilo velmi prevelmi, kazdy sa zalizoval - a pritom tak jednoduche. Druhykrat urobim tie pekace rovno dva. Urcite skus, som si ista, ze vam bude chutit. Pozdrav doma a pekny zbytok nedele
monty469
@Dosa (15.10.2017 08:34)

Som rada, ze sa ti recept zapacil. Ked vyskusas, daj vediet, ci chutilo :-) S cuketkou to bude urcite dobre, jedlo je variabilne, cize pridat sa da fakt hocico :-) Prajem krasny zvysok vikendu
haji
Bezva receptík, fúze masa s přílohou v jednom - to je chytré! Díky za sdílení, věřím že chutnalo. Mávám!
arnilka
@Monty469 (15.10.2017 08:53)

dakujem veľmi pekne a prajem aj ja tebe krásnu slnečnú nedeľu :-)
klukodvody
@Monty469 Srdečně Tě zdravíme a stímhle receptem jsi nám udělala radost. Tohle jídlo se přímo na člověka směje. No a tak si uděláme radost. V pondělí frčíme na nákup a v úterý si uděláme tohle tvé "Nebíčko v hubě". Také zdravíme @Jack a @Luculup. Krásnou slunečnou neděli.
siisa
Tak toto robievam a vážne je to skvelé jedlo. Nerobím to však s mletým mäsom, tak nabudúce urobím aj takto. Ďakujem za dobrý nápad :)
monty469
@Haji (15.10.2017 09:50)

Moja mila @Haji veru sme si dobre pochutili. A je to dobre aj pre tych co uz maju menej zubov hoc nas sa to este netyka. Je to mäkucke a stavnate ;-))
1x haji
monty469
@Klukodvody (15.10.2017 13:03)

Mily @Klukodvody aj ja ta srdecne pozdravujem a samozrejme aj pani Sasku. Dufam , ze sa mate dobre a zdravie sluzi. Dakujem ti za mile slova, potesili od takeho kuchara. Verim, ze s receptom budete spokojni. Ja nabuduce budem musiet urobit do dvoch pekacov. Nejako rychlo sa to zjedlo. Vdaka za pozdravy pre @Jacka aj @Luclup. Lucka bola tento vikend u nas aj s manzelom. Bolo to skvele. Milujem tie spolocne chvile, ked sme vsetci spolu. Este raz vas oboch pozdravujem a daj vediet ako vam chutilo. Prajem vam pekny vecer
monty469
@Siisa (15.10.2017 15:48)

Ahoj @Siisa . Ja som nieco podobne parkrat robila s celymi platkami mäsa nieco ako zivanska na plechu. No to bolo o niecom inom. Skus toto a uvidis. Zamilujete si to. Je to jednoducho super ako skonstatoval manzel :-)) Prajem ti pekny vecer
afataga
Nejedla som, ale suhlasim s manzelom, este by som doplnila saturejku do masa. Robievam trochu podobne, ale s kuskami masa. Ty mas asi lepsie nervy :-).
monty469
@Afataga (15.10.2017 19:31)

Dakujem ti velmi pekne. S tou saturejkou to je dobry napad. Na to jedlo netreba pevne nervy, ved je to pohodicka ;-))) Ako sa u nas hovori " klíďo- píďo na pokoju "
havino
toto sú vďačné jedlá, robila som podobné od @cesminaz a veru aj zas zabudla naň, aj cuketou som prekladala a bude v čo najbližšej dobe a preložim pre zmenu hokajdo, pridávam ju ku zemiakom ked s mäsom pečiem aj zemiaky len taký fukot a teší ma, že aj manželovi také chutí, naozaj super si upiekla
monty469
@Havino (15.10.2017 21:42)

Dakujem ti velmi pekne. Je to naozaj variabilne jedlo a kazdy si tam moze pridat suroviny podla svojej chuti. Toto jedlo som robila prvýkrát no bude u nas castejsie. Tiez som uvazovala, ze tam pridam tekvicu no chlapi by to nechali na tanieri. Boli traja proti mne a dcere, tak som ju radsej nedala :-)))
kimlo
Kde sa dá zohnať tá dalmátska zmes korenia?
monty469
@Kimlo (16.10.2017 11:02)

Ja to mam z Chorvatska, preto je tam rozpisane co obsahuje, aby varechaci mali predstavu co tam dat prip.mohli improvizovat. Neviem ci sa to da zohnat aj v nasich obchodoch
1x haji
klukodvody
Vres a materinu dúšku jsem dnes koupil v lékárně a ostatní mám. Tak to zkusím zamíchat. Také jsem uvažoval o čubrici a ono je to skoro stejné. Tak @Kimlo to by mohlo asi tak být. Srdečně zdravíme.
1x martau
patroveckypitrs
Ja sa môžem na to vybodnuť. Potom mám dietovať. Takéto zemiaky, tomu nemôžem odolať. Ešte v tomto týždni budu na stole. No už teraz viem, že sa mi až gule za ušami budu robiť pri ich jedení.
1x deria
evanaaa
@Monty469 , ja som si tento tvoj recept už včera uložila, že ho pri najbližšej príležitosti skúsim, teraz ma napadlo, že som kúpila nedávno mleté mäso morčacie stehno, či by sa nedalo použiť, ale asi by to už neboli tie tvoje čufty, možno by sa mohlo zmiešať s trochou bravčového....? Alebo by nevadila chuť len toho morčacieho?
1x martau
monty469
@Patroveckypitrs (16.10.2017 17:46)

Kasli na dietu;-)) Vsak ide zima. Treba nejake tukove zasoby. Dakujem ti velmi pekne za komentar. Verim, ze budes spokojny. Moji chlapi sa ich nevedeli dojest . Prajem ti pekny vecer
monty469
@Evanaaa (16.10.2017 18:03)

Podla mna by sa dalo urobit aj z morcacieho. Mozno bude trochu ina chut, ale aj tak dobra. Dalo by sa to zmiesat aj s bravcovym, tak by som to poriesila asi ja. Dakujem ti velmi pekne a prajem ti pekny vecer
motyka
Vyzerá to a predstavujem si tú chuť - paráda. Na budúci týždeň nás bude viac. Uvažujem, že to vyskúšam. Aj keď príchuť bude trošku iná, nemám presne tú koreninovú zmes, ale ostatné všetko O.K. Myslím, že bude aj u nás úspech, keď Tvoji tak chválili. Podľa Tvojich receptov - máme podobné chute.Chcem Ťa ale poprosiť o odpoveď - tie zemiaky nebudú veľmi mäkké, keď sa pečú 2x po 40 minút ? Díky za odpoveď.
Nech Ti to v zdraví, varí a pečie aj naďalej.
monty469
@Motyka (16.10.2017 19:34)

Dakujem ti velmi pekne. Ako som pisala vyssie je to variabilne jedlo, takze hoc aj nebudu tie koreniny presne take iste, urcite to bude dobre. Zemiaky boli take akurat, mizno to zalezi od typu zemiakov. Pravdu povediac netusim sky typ zemiakov som mala. Takze kludne to upec, zemiaky budu dobre. Tesim sa , ze mame podobne chute a svojimi receptami ti mozem ulahodit. Daj mi potom vediet ako rodinke chutilo. Budem sa tesit. Prajem ti pekny vecer
klukodvody
No a ještě na talíři. Díky to je balada a srdečně Tě moc a moc zdravíme. Až udělám "Dědkův hrnec" , dám jej k Jack


sracz
... nuž ja iba toľko @Monty469 "dzifčatko mojo ľubene", že mňa by si musela od Vašeha takto pripraveného stola metlou alebo portvišom vyháňať! ... a to by som ešte pri úteku stihol z tepši uchmatnúť za 1/2 tucta (možno, že aj celý) Tvojich "čuftoch"!!!
monty469
@Sracz (17.10.2017 21:06)

Mily @Sracz dakujem ti velmi pekne. Tvoje komentare ma nielen potesia, ale aj pobavia ;-) Neznam či bi ši scihnul daco vžac z tej tepši bo pokeľ som vžala tepšu na foceňe ta skoro polovka už bula fuč. Zato nevidno na fotke calu tepšu, bo chlopi už z nej skoro polovku žedli. No druhi raz upečem na dva tepši a daco ci z toho odložim. Este raz ti pekne dakujem a pozdravujem celu tvoju rodinku a prajem pekny zvysok tyzdna. ( aspoň mam z kym pohutoric bo to už i na valaľe hutoria už ľem baby a dzedove )
patroveckypitrs
@Monty469 (16.10.2017 18:18)

Zobral som si tvoje slova k srdcu a tu je výsledok. Dnešný obed, len nemám to tak úhľadné. Ja som to natlačil do pekáča. Pritom so si hovoril chceš nechceš do vnútra vojdeš svadba bola dráha. Há - há. Ešte obrázok.


monty469
@Patroveckypitrs (18.10.2017 14:51)

To si ma pobavil ;-)) Je pre mna cest, ze taki pani kuchari ako @Klukodvody a ty ( nehovor ze nie) lebo je to tak, si pripravili jedlo podla mna. Ved svojimi delikatesami si na vareche znamy. Potesil si ma. Dakujem a prajem ti pekny zbytok tyzdna
babkamt
Och, skoro mi ušiel tento recept. Výborne i navarila. Všetko sa spraví v jednom pekáči. To sa mi páči.
monty469
@Babkamt (21.10.2017 21:16)

Dakujem ti velmi pekne. Take jedla su najvdacnejsie. "Malo riadu a vela muziky"
luclup
Tak mila mamka ! Dnes som sa rozhodla, ze na obed budu dalmatske cufty. Ja som vsak pouzila masko z kuracich stehien, ktore som si pomlela. Ostatne som nemenila nic, len som zabudla dat petrzlenovu vnat. A vysledok ? MNAM ! ! ! ❤ ❤ ❤


monty469
@Luclup (22.10.2017 13:17)

Moja zlata vyzera to paradne. Darmo, mam ja sikovnu dceru ♡♡♡
luclup
A ako prilohu som zvolila fantasticke marhule od teba (-: Adam mal na to jedine slovo - DELIKATESA ! Mnam


monty469
@Luclup (22.10.2017 13:20)

Vyzera to krasne. Ked je manzel spokojny , tak je to ok ;-)) Nie nadarmo sa hovori, ze laska ide cez zaludok
danda3
Super recept, určite v najbližšej dobe zrealizujem.
monty469
@Danda3 (23.10.2017 14:29)

Dakujem ti velmi pekne. Ver mi , ak skusis, neolutujes :-) Prajem ti pekny vecer
kikusiatko1507
Ulozene,zrealizovane,sice s celymi kuskami pliecka a krkovicky,bo inak to teraz neslo..no aj tak splnilo ucel a spokojnost bola na vsetkych stranach,priali si aj na veceru :-).Vyborny recept Monty,dakujeme.