Cviklové carpaccio
Cviklové „carpaccio” s nakladaným cesnakom
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
70 minút príprava |
120 minút na 150 °C |
Postup- Nakladaný cesnak: Zo surovín okrem cesnaku uvaríme rozvar a necháme ho vychladnúť. Spolu s cesnakom ho dáme
do uzatvárateľného pohára a sterilizujeme pri 80 °C
asi 30 minút.
- Cviklové carpaccio: Do plechu dáme 1 kg soli a poukladáme na ňu repu. Prikryté pečieme 2 hodiny pri 150 °C. Pripravíme ešte
jemnú redukciu na potieranie repy - zmiešame olivový olej, pomarančovú šťavu, sójovú omáčku, vínny ocot, pridáme cukor a rozmarín a varíme úplne pomaly
na najnižšom stupni, kým omáčka nezhustne.
- Upečenú a očistenú repu nakrájame na 2 mm
plátky, ktoré pokvapkáme omáčkou a podávame
s plátkami nakladaného cesnaku.
|