Cviklové carpaccio

Cviklové „carpaccio” s nakladaným cesnakom

Autor receptu: redakcia

6
porcií
70 minút
príprava
120 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Nakladaný cesnak: Zo surovín okrem cesnaku uvaríme rozvar a necháme ho vychladnúť. Spolu s cesnakom ho dáme do uzatvárateľného pohára a sterilizujeme pri 80 °C asi 30 minút.
  2. Cviklové carpaccio: Do plechu dáme 1 kg soli a poukladáme na ňu repu. Prikryté pečieme 2 hodiny pri 150 °C. Pripravíme ešte jemnú redukciu na potieranie repy - zmiešame olivový olej, pomarančovú šťavu, sójovú omáčku, vínny ocot, pridáme cukor a rozmarín a varíme úplne pomaly na najnižšom stupni, kým omáčka nezhustne.
  3. Upečenú a očistenú repu nakrájame na 2 mm plátky, ktoré pokvapkáme omáčkou a podávame s plátkami nakladaného cesnaku.