Vegánska jablková mliečna ryža
Foto: Dorenika
Mliečna ryža s vločkami ochutená škoricovými jablkami. Perfektné raňajky. Recept je na 10 porcií, ktoré sa dajú zamraziť.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
3 hrnčeky |
|
3 hrnčeky |
|
1 PL |
|
1/3 hrnčeka |
|
soľ: | |
Na ovocie: | |
4 ks |
|
1/3 hrnčeka |
|
7 PL |
|
2 PL |
|
1.5 KL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Vsetky suroviny na mliecnu ryzu dame do vacsieho hrnca, privedieme do varu a potom varime prikryte na nizkej teplote 25-30 minut. Obcas premiesame.
-
2
Pokrajame jablka na male kusky, ja ich nesupem, pretoze sa mi nechce a podla mna v tom nie rozdiel, urobte ako myslite, ze je najlepsie. V strednom hrnci roztopime maslo so skoricou. Vmiesame jablka, cukor a 4 polievkove lyzice vody. Prikryjeme a varime na miernej teplote 7-8 minut. V malej miske zmiesame kukuricnu muku a 3 lyzice vody. Pridame k jablkam a varime 1-2 minuty.
-
3
Ked je ryza dovarena, vmiesame jablka a je hotovo. Ja nepridavam cukor do ryze vobec, pretoze ju davam nasmu malemu. Ja si pridam med do mojej. Ale ak si robite pre seba, 1/3 hrnceka je tak akurat.
Diskusia k receptu