Ryžová kaša
Ryžová kaša

Vegánska jablková mliečna ryža

dorenika - fotkadorenika, 16. februára 2023
Vegánska jablková mliečna ryža
Foto: Dorenika

Mliečna ryža s vločkami ochutená škoricovými jablkami. Perfektné raňajky. Recept je na 10 porcií, ktoré sa dajú zamraziť.

10
porcií
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 hrnčeka
1 hrnček
3 hrnčeky
3 hrnčeky
1 PL
1/3 hrnčeka
soľ:
Na ovocie:
4 ks
1/3 hrnčeka
7 PL
2 PL
1.5 KL
2 PL




Postup

  1. 1

    Vsetky suroviny na mliecnu ryzu dame do vacsieho hrnca, privedieme do varu a potom varime prikryte na nizkej teplote 25-30 minut. Obcas premiesame.

    Vegánska jablková mliečna ryža - obrázok 1
  2. 2

    Pokrajame jablka na male kusky, ja ich nesupem, pretoze sa mi nechce a podla mna v tom nie rozdiel, urobte ako myslite, ze je najlepsie. V strednom hrnci roztopime maslo so skoricou. Vmiesame jablka, cukor a 4 polievkove lyzice vody. Prikryjeme a varime na miernej teplote 7-8 minut. V malej miske zmiesame kukuricnu muku a 3 lyzice vody. Pridame k jablkam a varime 1-2 minuty.

    Vegánska jablková mliečna ryža - obrázok 2
  3. 3

    Ked je ryza dovarena, vmiesame jablka a je hotovo. Ja nepridavam cukor do ryze vobec, pretoze ju davam nasmu malemu. Ja si pridam med do mojej. Ale ak si robite pre seba, 1/3 hrnceka je tak akurat.

    Vegánska jablková mliečna ryža - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia