ryžová kaša

Congee - čínska ryžová kaša na slano

Autor receptu: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Počuli ste už o Congee? Congee je tradičná čínska ryžová kaša, ktorá sa pripravuje na slano a je krémovej konzistencie.* Podávať ju môžete s rôznymi oblohami, ako vajíčka, mäso, huby, restovaná zelenina či oriešky. Skvelé jedlo na večeru, mne najviac zachutilo v kombinácii s hubami a vajíčkom.

4
porcie
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu zalejeme vodou a necháme ju postáť 20 minút.
  2. Potom ryžu scedíme, zalejeme ju vývarom, sójovou omáčkou, olejom, osolíme a pridáme aj najemno nastrúhaný zázvor.
  3. Ryžu varíme za občasného miešania pod pokrievkou na slabom plameni, po dobu približne 40 minút.
  4. Ak absorbuje príliš veľa vývaru, pokojne môžeme doliať viac vody. Výsledná konzistencia by mala byť hustá a krémová.
  5. Congee podávame posypané nakrájanou jarnou cibuľkou a doplnené o vybranú oblohu.