Čokoládové rezy s parížskou šľahačkou fotorecept
Foto: izabella929
Náš nedeľný zákusok ku kávičke.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: 3 x | |
3 ks |
|
3 PL |
|
3 PL horúca |
|
3 PL |
|
1 KL |
|
na špičku noža |
|
2 PL holandské |
|
Parížska šľahačka: | |
500 ml (33 %) |
|
200 g |
|
100 g |
|
Šľahačka na vrch: | |
300 ml (33 %) |
|
2 PL (odložená) |
|
2 bal. |
|
Zdobenie na vrch: | |
|
|
1 KL |
|
Okrem toho: | |
200 ml domáci |
|
Postup
-
1
Deň vopred som si pripravila parížsku šľahačku. Potrebuje čas na stuhnutie. Do rajnice som dala smotanu, nalámala som do nej čokolády. Za stáleho miešania som ju nechala roztopiť. Keď bola roztopená nechala som ju iba minútu zovrieť a sporák som vypla. Nechala som ju úplne vychladiť a potom som ju dala do chladničky na celú noc.
-
2
Pripravila som si cesto. Do misy som dala vajcia, horúcu vodu a cukor. Vymiešala som všetko do peny.
-
3
Zmiešala som múku, prášok do pečiva, kakao a sódu. Preosievala som ju k vajcovému základu a opatrne vareškou zľahka vmiešala do cesta. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Pieklo sa 10 min. Pokiaľ sa pieklo prvé cesto pripravila som si také isté cesto aj na druhý a tretí korpus. Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
-
4
Pripravila som si parížsku šľahačku. Do úzkej misy som preliala obsah, ktorý bol celú noc v chladničke. Mixérom som šľahala iba chvíľku a parížska šľahačka bola úplne hustá. Rozdelila som ju na 2 rovnaké časti. Za 2 polievkové lyžice som si odložila zo šľahačky do tej, ktorú budem dávať na vrchný korpus.
-
5
Na podnos som uložila prvý korpus. Natrela som ho horúcim džemom.
-
6
Na džem som natrela prvú polovicu parížskej šľahačky. Takto som urobila aj s druhým korpusom.
-
7
Posledný tretí korpus som položila na parížsku šľahačku. Zakryla som ho papierom na pečenie, položila na papier krájaciu dosku a na to 3 kg múky. Takto som koláč nechala v chladničke po celú noc.
-
8
Ráno som pripravila na vrch šľahačku. Smotanu, Smetafix a odloženú parížsku šľahačku som zmiešala mixérom na hustú hmotu. Natrela som vrch a zúbkatou stierkou som urobila vzory. Opäť som uložila do chladničky stuhnúť. Zo šľahačky som si odložila časť na zdobenie než som k nej pridala parížsku hmotu.S parížskou hmotou mala šľahačka svetlohnedý nádych.
-
9
Pripravila som si šľahačku na zdobenie. K odloženej už vymiešanej šľahačke, som pridala cukrárske gelové červené farbivo a spolu som vymiešala. Koláč som krájala horúcim nožom až potom som zdobila ružovou šľahačkou vrch. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu