Drobné pečivo
Drobné pečivo

Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, včera 06:00. Komerčný recept.

Čokoládové chrumkavé koláčiky, karamelová plnka a štipka soli sú zárukou, že tieto sviatky bude mať maškrtenie špeciálnu sladko-slanú príchuť!

30 ks
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
280 g
100 g
1 bal.
200 g
1 ks
1/2 tabuľky (40 g)
Karamel:
80 g
2 PL
150 g
Na dekoráciu:
1/2 tabuľky (40 g)
1/2 ČL

Postup

  1. 1

    Cesto: Múku, práškový cukor a vanilkový cukor preosejeme do veľkej misy. Urobíme jamku, do ktorej pridáme vajce, maslo nakrájané na kúsky a roztopenú čokoládu. S pomocou mixéra alebo ručne vypracujeme hladké cesto. Z cesta vytvarujeme plochý obdĺžnik, zabalíme ho do potravinovej fólie a dáme aspoň na 1 hodinu do chladničky.

  2. 2

    Rúru predhrejeme na 160 °C (s ventilátorom) alebo klasicky na 180 °C. Cesto rozdelíme na 2–3 časti a na pomúčenej pracovnej ploche ho vyvaľkáme na hrúbku približne 3 mm. Pomocou vykrajovačiek vykrojíme kolieska, pričom do polovice z nich urobíme v strede malý otvor.

  3. 3

    Kolieska uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 8 minút (čas pečenia závisí od veľkosti koliesok). Po upečení ich necháme vychladnúť na mriežke.

  4. 4

    Na dekoráciu rozpustíme horkú čokoládu nad parou a kolieska s otvorom čokoládou ozdobíme. Čokoládu necháme stuhnúť.

  5. 5

    Karamel: Cukor a vodu dáme do rajničky alebo nepriľnavej panvice a necháme na strednom plameni bez miešania skaramelizovať. Keď cukor začne hnednúť, opatrne pridáme smotanu a miešame, kým sa karamel nerozpustí. Necháme chvíľu variť, potom odstavíme a necháme vychladnúť. Čím je karamel chladnejší, tým je tuhší, hustejší - vhodný ako plnka do koláčikov.

  6. 6

    Na spodné kolieska bez otvoru nanesieme pomocou lyžičky karamelovú náplň. Na vrch priložíme kolieska s otvorom a jemne pritlačíme. Na záver posypeme morskou soľou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia