Výborný cesnakový trhací chlebík fotorecept
Foto: svetliii
Miluješ cesnak tak ako ja? Tak práve pre teba je tento recept ako stvorený, alebo ako rýchle pohostenie pre nečakanú návštevu.
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
180 ml vlažná |
|
30 ml |
|
1 ČL |
|
21 g (1/2 kocky) |
|
1 ČL (do kvásku) |
|
Cesnakovo-maslová plnka: | |
7-8 strúčikov (podľa chuti) |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Ako prvé si urobíme z trocha vlažnej vody, cukru a droždia kvások. Necháme ho vykysnúť cca 5 minút. Vykysnutý pridáme do múky, s olejom, soľou a vodou. Pustíme robot a mixujeme na stredných otáčkach aspoň 5 minút. Ak nemáte robot, vymieste ručne. Cesto necháme prikryté kysnúť na teplom mieste cca 45 minút.
-
2
Medzitým si pripravíme plnku a to tak, že do roztopeného masla pretlačíme cesnak, pridáme 1 ČL soli a prípadne kto chce pridá nejaké bylinky, napr. bazalku, pažítku, medvedí cesnak atď. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku (dajte viac múky, lebo sa vám prilepí ako mne). Cesto vyvaľkáme a potrieme pripravenou plnkou. Množstvo masla a cesnaku si prispôsobte prípadne uberte alebo zvýšte podľa vašej chuti, viacej maslom nič nepokazíte, chlebík bude nažitejší. Ďalej si cesto nakrájame na pásy.
-
3
Pásy naukladáme na seba. To ešte celé nakrájame na kocky.
-
4
Nakrájané kúsky cesta naukladáme do formy na pečenie na stojato a necháme ešte podkysnúť. Pečieme odokryté vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 55-60 minút.
-
5
No a máme hotovo. Chlebík si jednoducho len trháme a papáme. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu