Cesnakový chlieb
Cesnakový chlieb

Výborný cesnakový trhací chlebík fotorecept

svetliii - fotkasvetliii, dnes 10:50
Výborný cesnakový trhací chlebík (fotorecept)
Foto: svetliii

Miluješ cesnak tak ako ja? Tak práve pre teba je tento recept ako stvorený, alebo ako rýchle pohostenie pre nečakanú návštevu.

55-60 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
180 ml vlažná
30 ml
1 ČL
21 g (1/2 kocky)
1 ČL (do kvásku)
Cesnakovo-maslová plnka:
7-8 strúčikov (podľa chuti)
100 g
1 ČL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Ako prvé si urobíme z trocha vlažnej vody, cukru a droždia kvások. Necháme ho vykysnúť cca 5 minút. Vykysnutý pridáme do múky, s olejom, soľou a vodou. Pustíme robot a mixujeme na stredných otáčkach aspoň 5 minút. Ak nemáte robot, vymieste ručne. Cesto necháme prikryté kysnúť na teplom mieste cca 45 minút.

    Výborný cesnakový trhací chlebík (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si pripravíme plnku a to tak, že do roztopeného masla pretlačíme cesnak, pridáme 1 ČL soli a prípadne kto chce pridá nejaké bylinky, napr. bazalku, pažítku, medvedí cesnak atď. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku (dajte viac múky, lebo sa vám prilepí ako mne). Cesto vyvaľkáme a potrieme pripravenou plnkou. Množstvo masla a cesnaku si prispôsobte prípadne uberte alebo zvýšte podľa vašej chuti, viacej maslom nič nepokazíte, chlebík bude nažitejší. Ďalej si cesto nakrájame na pásy.

    Výborný cesnakový trhací chlebík (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pásy naukladáme na seba. To ešte celé nakrájame na kocky.

    Výborný cesnakový trhací chlebík (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakrájané kúsky cesta naukladáme do formy na pečenie na stojato a necháme ešte podkysnúť. Pečieme odokryté vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 55-60 minút.

    Výborný cesnakový trhací chlebík (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    No a máme hotovo. Chlebík si jednoducho len trháme a papáme. Dobrú chuť.

    Výborný cesnakový trhací chlebík (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia