Foto: Shutterstock
S vodou je to najľahšie
Toto je ten najjednoduchší spôsob, ako kyslú kapustu zbaviť prílišnej kyslosti. Kapustu v sitku krátko opláchnite vodou alebo ju vložte do misky a vyžmýkajte ju. Nevýhodou je, že týmto postupom stupeň kyslosti ťažko dokážete regulovať a do vody sa vyplavia aj niektoré užitočné látky.Sila cukru a medu
Kyslá kapusta sa dá zjemniť cukrom alebo medom - stačí jedno alebo druhé pridať do hrnca s kapustou, dobre premiešať a priviesť do varu. Potom už môžete kapustu použiť na čo ju potrebujete.Jablková šťava alebo jablko na vyváženosť
Do kyslej kapusty nakrájajte nadrobno jablko, prípadne pridajte jablkovú šťavu. Na 500 g kyslej kapusty prilejte asi 125 ml šťavy, alebo množstvo šťavy môžete regulovať podľa vlastnej chuti.Foto: Shutterstock
Diskusia k článku