Čokoládový zákusok
Čokoládový zákusok

Čokoládová pena s levanduľou na vanilkovej piškóte

Michal Lukačovič a Filip Bukový
z wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 19. februára 2020
Čokoládová pena s levanduľou na vanilkovej piškóte
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
10-12 minút
na 170 °C

Suroviny

Piškóta:
3 ks
90 g
1/2 ks
90 g
štipka
Pena:
200 g
85 g
250 ml
5 g
Na ozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Piškóta: Žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista, pridáme vyškrabaný vanilkový struk, pridáme múku, vyšľahané bielky so štipkou soli a pečieme tenkú piškótu pri 180 °C asi 10–12 minút.

  2. 2

    Smotanu s levanduľou zohrejeme na 70 °C, odstavíme a necháme 5 minút vylúhovať. Potom ju precedíme a dáme do chladničky dobre vychladiť. Studenú vyšľaháme spolu s práškovým cukrom dotuha a primiešame roztopenú čokoládu – nie veľmi horúcu a opäť vychladíme.

  3. 3

    Vychladnutý krém nanášame na piškótu. Dezert dozdobíme čerstvým ovocím.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre