Čokoládová pena s levanduľou na vanilkovej piškóte
Michal Lukačovič a Filip Bukový
z wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 19. februára 2020
z wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 19. februára 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
príprava
10-12 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Piškóta: | |
3 ks |
|
90 g |
|
1/2 ks |
|
90 g |
|
štipka |
|
Pena: | |
200 g |
|
85 g |
|
250 ml |
|
5 g |
|
Na ozdobenie: | |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Piškóta: Žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista, pridáme vyškrabaný vanilkový struk, pridáme múku, vyšľahané bielky so štipkou soli a pečieme tenkú piškótu pri 180 °C asi 10–12 minút.
- 2
Smotanu s levanduľou zohrejeme na 70 °C, odstavíme a necháme 5 minút vylúhovať. Potom ju precedíme a dáme do chladničky dobre vychladiť. Studenú vyšľaháme spolu s práškovým cukrom dotuha a primiešame roztopenú čokoládu – nie veľmi horúcu a opäť vychladíme.
- 3
Vychladnutý krém nanášame na piškótu. Dezert dozdobíme čerstvým ovocím.
Tiež Čokoládový zákusok:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu