Losos

Cícerový šalát s restovaným lososom

Autor receptu: theflyingbaker

Jednoduchý a rýchly recept od Marcela Ihnačáka.

2
porcie
30 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Umyté a osušené filety lososa stiahneme z kože, ochutíme soľou, korením a opekáme na rozohriatej panvici s olivovým olejom zo všetkých strán do zlatohneda. Stiahneme z ohňa, na obidve filety položíme plátok masla, pokvapkáme šťavou z ½ citróna a necháme odpočinúť.
  2. Cícer scedíme, opláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. V miske ho zmiešame s očistenou zeleninou (šalotkou, zelerom, paprikou, paradajkami) nakrájanou na drobno, nastrúhaným strúčikom cesnaku, soľou, korením, olivovým olejom a nasekanými čerstvými bylinkami.
  3. Do stredu taniera naservírujeme porciu šalátu, naň položíme filetu lososa, dozdobíme smotanou a lístkami bazalky.