Losos
Cícerový šalát s restovaným lososom
Autor receptu: theflyingbaker
Jednoduchý a rýchly recept od Marcela Ihnačáka.
2 porcie |
30 minút príprava |
5-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Umyté a osušené filety lososa stiahneme z kože, ochutíme soľou, korením a opekáme na rozohriatej panvici s olivovým olejom zo všetkých strán do zlatohneda. Stiahneme z ohňa, na obidve filety položíme plátok masla, pokvapkáme šťavou z ½ citróna a necháme odpočinúť.
- Cícer scedíme, opláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. V miske ho zmiešame s očistenou zeleninou (šalotkou, zelerom, paprikou, paradajkami) nakrájanou na drobno, nastrúhaným strúčikom cesnaku, soľou, korením, olivovým olejom a nasekanými čerstvými bylinkami.
- Do stredu taniera naservírujeme porciu šalátu, naň položíme filetu lososa, dozdobíme smotanou a lístkami bazalky.