Cícerovo-špenátové karbonátky so sušenými paradajkami

patincatsomekitchenPatincatsomekitchen, 24 ročná žena, 20. apríla 2017 8:47
Ďalšie jej recepty »

Len tri hlavné suroviny a vytvoríte dokonalé karbonátky. Ak použijete sušené paradajky v olejovom náleve, pozor na soľ, netreba jej už veľa. Špenátu môžete pridať aj dvojnásobok. Na zahustenie som použila trošku cícerovej múky a tak sú aj prirodzene bezlepkové. Výborné sú s pečivom a agávovo-horčicovou omáčkou. Chuť pekne zvýrazní aj moja obľúbená červená cibuľa. http://www.patincatsomekitchen.com/cicerovo-spenatove-karbonatky

Suroviny

Karbonátky:
400 g
200 g
100 g
4 strúčiky
Agávovo-horčicová omáčka:
2 PL
1 ČL
 trochu

Postup prípravy

  1. 1

    Cícer vopred uvarte alebo použite konzervovaný. V mixéri rozmixujte cícer, sušené rajčiny a špenát. Pridajte prelisovaný cesnak a dochuťte soľou a korením. Podľa potreby zahustite cícerovou múkou.

  2. 2

    Upečte v rúre alebo opečte na panvici.

  3. 3

    Na omáčku zmiešajte spolu všetky suroviny.

  4. 4

    Môžete podávať s červenou cibuľou a čerstvým špenátom.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 17 ľudí (4,5 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist