Cícerové fašírky
Cícerové fašírky

Cícerovo-špenátové karbonátky so sušenými paradajkami

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 20. apríla 2017

Len tri hlavné suroviny a vytvoríte dokonalé karbonátky. Ak použijete sušené paradajky v olejovom náleve, pozor na soľ, netreba jej už veľa. Špenátu môžete pridať aj dvojnásobok. Na zahustenie som použila trošku cícerovej múky a tak sú aj prirodzene bezlepkové. Výborné sú s pečivom a agávovo-horčicovou omáčkou. Chuť pekne zvýrazní aj moja obľúbená červená cibuľa. http://www.patincatsomekitchen.com/cicerovo-spenatove-karbonatky

Suroviny

Karbonátky:
400 g
200 g
100 g
4 strúčiky
Agávovo-horčicová omáčka:
2 PL
1 ČL
 trochu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cícer vopred uvarte alebo použite konzervovaný. V mixéri rozmixujte cícer, sušené rajčiny a špenát. Pridajte prelisovaný cesnak a dochuťte soľou a korením. Podľa potreby zahustite cícerovou múkou.

  2. 2

    Upečte v rúre alebo opečte na panvici.

  3. 3

    Na omáčku zmiešajte spolu všetky suroviny.

  4. 4

    Môžete podávať s červenou cibuľou a čerstvým špenátom.

Diskusia k receptu

haji
Krásná práce, fota se moc povedla, stejně jako tvůj blog, jsi šikulka!
mitzy
@Patincatsomekitchen (21.4.2017 16:54)

boli výborné. kúpila som cícer v konzerve, bolo ho menej, aj sušených paradajok, dala som viac špenátu. do zmesi som dala ešte slnečnicové semienka a posekanú cibuľku. Múku som cícerovú nenašla tak som použila špaldovú. neobalovala som ich, len piekla už nakprv na 180 potom na 150. k tomu zemiaková kaša. jedna báseň ;)
agata2017
Dobrý deň. Ja som robila zo sušeného cíceru bol namočený uvarený , ale celá faširočka je úplne suchá trúsi sa. Odporúčam len konzervu. inak super......chutná

Zaujímavé video z archívu TV Varecha