Cícerové rizoto

maminastatinom - bez fotkymaminastatinom, 20. júna 2017
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 šálka
2 hrste
200 g
 (bazalka)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň pred prípravou dáme odstáť do nádoby s vodou cca na 12 hodín cícer. Na druhý deň vymeníme vodu a dáme variť minimálne na 1 hodinu, kým nie je mäkký. Zvlášť uvaríme ryžu.

  2. 2

    Na na cibuľke podusíme šampiňóny. Pridáme k nim ryžu a cícer, premiešame, zľahka opečieme (ak je rizoto suché, necháme roztopiť ešte kúsok masla) a posypeme nakrájaným medvedím cesnakom alebo aktuálne bazalkou. Dochutíme soľou, korením alebo sušeným cesnakom.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Totiž ja používam jeden zlepšovák, keď varím cícer tak vždy varím viac - celé balenie, úspora plynu a času. Z polovice urobím polievku a druhá polovica ide do mrazničky na horšie časy.

Pridaj komentár k receptu: