Cícerové karí

Cícerové karí s údeným tofu a so zeleninou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
90 minút
príprava

Postup

  1. Do hrnca nalejeme trocha oleja, rozohrejeme a pridáme karí pastu. Zľahka restujeme na najmenšom plameni asi 5 minút, občas premiešame. Tým zaručíme, že do oleja sa uvoľní celá chuť pasty.
  2. Medzitým pripravíme základ na karí. Nakrájame cibuľu a cesnak najemno, nastrúhame zázvor a nakrájame stonky z čerstvej koriandrovej vňate. Všetko dáme do hrnca s olejom a restujeme dosklovita. Pridáme soľ.
  3. Všetky ingrediencie na koreniacu zmes zmixujeme a pridáme do základu, rovnako ako karí pastu s olejom. Ešte chvíľu restujeme (nie dlho, aby to nezhorklo) a pridáme červenú šošovicu. Po chvíli pridáme drvené paradajky. Keď vidíme, že šošovica mierne zväčšila svoj objem, podlejeme zeleninovým vývarom a varíme, kým sa šošovica nerozvarí. Pridáme kokosové mlieko a tyčovým mixérom základ mierne vymixujeme (nie na kašu) iba do chvíle, kým trocha nezhustne. Na konci pridáme do karí cícer, prevaríme.
  4. Medzitým očistíme šampiňóny a zeleninu (cuketu, mrkvu, zeler) a nakrájame na tenké rezančeky (julienne). Rozpálime panvicu, pridáme trocha oleja a sprudka šampiňóny a zeleninu orestujeme (max 1–2 minúty). Pred koncom podlejeme sójovou omáčkou. Na druhej panvici orestujeme tofu.
  5. V miske s olejom a so soľou trochu „poprehadzujeme“ lístky baby špenátu a preložíme ich na taniere. Na ne uložíme restovanú zeleninu. Pridáme cícerové karí a restované tofu.