Cibuľové bagety
Cibuľové bagety (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Chrumkavá kôrka a mäkké vnútro... a trochu iná chuť.
Nám veľmi chutia, možno zachutia aj vám.
2-4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a opečieme na troche olivového oleja do zlatova/chrumkava.
Necháme vychladnúť.
- Vo vlažnej vode s troškou cukru rozdrobíme droždie. Keď napučí, pridáme ho k múke, pridáme soľ a cibuľu.
- Postupne pridávame vodu... asi tak 300ml, záleží tiež, koľko oleja sme použili pri opekaní cibule.
Vznikne nám vláčne cesto.
- Cesto prikryjeme a dáme vykysnúť na teplé miesto, približne 1-1,5 hod.
- Asi takto nakysne...
- Pomúčenými rukami cesto rozdelíma na dve časti a akoby “skrútime”. Niekedy rozdelím aj na 3 alebo 4 časti, ale potom si čas pečenia trochu skrátim.
Necháme ešte asi 15min podkysnúť. Potrieme studenou vodou, v ktorej sme rozmiešali trochu soli. Na plech položíme misku s vodou.
- Pečieme 20-30 minút na 200 stupňov. Necháme vychladnúť na mriežke.
- V reze...