Cibuľové bagety

Cibuľové bagety (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Chrumkavá kôrka a mäkké vnútro... a trochu iná chuť. Nám veľmi chutia, možno zachutia aj vám.

2-4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a opečieme na troche olivového oleja do zlatova/chrumkava. Necháme vychladnúť.
  2. Vo vlažnej vode s troškou cukru rozdrobíme droždie. Keď napučí, pridáme ho k múke, pridáme soľ a cibuľu.
  3. Postupne pridávame vodu... asi tak 300ml, záleží tiež, koľko oleja sme použili pri opekaní cibule. Vznikne nám vláčne cesto.
  4. Cesto prikryjeme a dáme vykysnúť na teplé miesto, približne 1-1,5 hod.
  5. Asi takto nakysne...
  6. Pomúčenými rukami cesto rozdelíma na dve časti a akoby “skrútime”. Niekedy rozdelím aj na 3 alebo 4 časti, ale potom si čas pečenia trochu skrátim. Necháme ešte asi 15min podkysnúť. Potrieme studenou vodou, v ktorej sme rozmiešali trochu soli. Na plech položíme misku s vodou.
  7. Pečieme 20-30 minút na 200 stupňov. Necháme vychladnúť na mriežke.
  8. V reze...