CHYBA V SUROVINACH NUGETA-ADMIN Čokoladovo-nugatova torta

samsha - fotkasamsha, 21. júla 2013
CHYBA V SUROVINACH NUGETA-ADMIN  Čokoladovo-nugatova torta
Foto: samsha

Táto torta vznikla na žiadost mojho bračeka. Nikde som nevedela nájsť na ňu recept a tak som musela improvizovať a pečiem ju už zopár Zobraziť celý popisTáto torta vznikla na žiadost mojho bračeka. Nikde som nevedela nájsť na ňu recept a tak som musela improvizovať a pečiem ju už zopár rokov a celej našej famílii veľmi chutí.verím že bude chutiť aj vám ;)

12-14
porcií
70 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

4
200 g
200 g
5 PL
8 PL
1 dcl
1 dcl
1 bal.
 štipka
350 g
600 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Cesto: Oddelíš si žĺtka a bielka. Žĺtka vymiešaš s cukrom do penista pridaš olej,vodu vymiešaš. Pridáš preosiatu múku s práškom do pečiva premiešaš. Pridáš kakao a mak premiešaš. Vyšlaháš si z bielkov a štipky soli sneh a zľahka ho vmiešaš do cesta. A šup do tortovej formy. Pecies na 180C cca 30 minut. Neotvaraj trúbu príliš skoro aby ti cesto nespadlo...

  2. 2

    Plnka: Kým sa torta pečie si vo vodnom kúpeli rozpustíš čokinu 400g, pridáš maslo250g premiešaš a pridáš šlahačku (nevyšlahanú) a všetko spolu vymiešaš odstavíš nech to troška stuhne.

  3. 3

    Poleva: Vo vodnom kúpely roztopíš čokoládu200g a maslo100g necháš vychladnúť a zasa dáš roztopíť (potom sa bude pekne lesknúť)

  4. 4

    Na posledný krok budeš potrebovať lekvár ja použivam domáci jahodový/marhulový aký mám po ruke. Keď sa torta dopečie a už vychladla rozrezeš ju na polovicu a natrieš polkou lekváru jednu čast a dáš plnku. Prikryješ druhou polkou ja ju otáčam aby bola z vrchu rovná a natreš zvyškom lekváru a poleješ polevou necháš vychladnúť najlepšie 12 hodín a možeš podávať so šlahačkou a čerstvým ovocím dobrú chuť ;)

Diskusia k receptu

azzaro
preco sa vola nugatova ked tam ziaden nugat nie je?