CHYBA V SUROVINACH NUGETA-ADMIN Čokoladovo-nugatova torta
Táto torta vznikla na žiadost mojho bračeka. Nikde som nevedela nájsť na ňu recept a tak som musela improvizovať a pečiem ju už zopár Zobraziť celý popisTáto torta vznikla na žiadost mojho bračeka. Nikde som nevedela nájsť na ňu recept a tak som musela improvizovať a pečiem ju už zopár rokov a celej našej famílii veľmi chutí.verím že bude chutiť aj vám ;)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto: Oddelíš si žĺtka a bielka. Žĺtka vymiešaš s cukrom do penista pridaš olej,vodu vymiešaš. Pridáš preosiatu múku s práškom do pečiva premiešaš. Pridáš kakao a mak premiešaš. Vyšlaháš si z bielkov a štipky soli sneh a zľahka ho vmiešaš do cesta. A šup do tortovej formy. Pecies na 180C cca 30 minut. Neotvaraj trúbu príliš skoro aby ti cesto nespadlo...
- 2
Plnka: Kým sa torta pečie si vo vodnom kúpeli rozpustíš čokinu 400g, pridáš maslo250g premiešaš a pridáš šlahačku (nevyšlahanú) a všetko spolu vymiešaš odstavíš nech to troška stuhne.
- 3
Poleva: Vo vodnom kúpely roztopíš čokoládu200g a maslo100g necháš vychladnúť a zasa dáš roztopíť (potom sa bude pekne lesknúť)
- 4
Na posledný krok budeš potrebovať lekvár ja použivam domáci jahodový/marhulový aký mám po ruke. Keď sa torta dopečie a už vychladla rozrezeš ju na polovicu a natrieš polkou lekváru jednu čast a dáš plnku. Prikryješ druhou polkou ja ju otáčam aby bola z vrchu rovná a natreš zvyškom lekváru a poleješ polevou necháš vychladnúť najlepšie 12 hodín a možeš podávať so šlahačkou a čerstvým ovocím dobrú chuť ;)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu