CHYBA V SUROVINACH NUGETA-ADMIN Čokoladovo-nugatova torta
Autor receptu: samsha
Táto torta vznikla na žiadost mojho bračeka. Nikde som nevedela nájsť na ňu recept a tak som
musela improvizovať a pečiem ju už zopár rokov a celej našej famílii veľmi chutí.verím že bude
chutiť aj vám ;)
12-14 porcií |
70 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Oddelíš si žĺtka a bielka.
Žĺtka vymiešaš s cukrom do penista pridaš olej,vodu vymiešaš.
Pridáš preosiatu múku s práškom do pečiva premiešaš.
Pridáš kakao a mak premiešaš.
Vyšlaháš si z bielkov a štipky soli sneh a zľahka ho vmiešaš do cesta.
A šup do tortovej formy. Pecies na 180C cca 30 minut. Neotvaraj trúbu príliš skoro aby ti cesto nespadlo...
- Plnka: Kým sa torta pečie si vo vodnom kúpeli rozpustíš čokinu 400g, pridáš maslo250g premiešaš a pridáš šlahačku (nevyšlahanú) a všetko spolu vymiešaš odstavíš nech to troška stuhne.
- Poleva: Vo vodnom kúpely roztopíš čokoládu200g a maslo100g necháš vychladnúť a zasa dáš roztopíť (potom sa bude pekne lesknúť)
- Na posledný krok budeš potrebovať lekvár ja použivam domáci jahodový/marhulový aký mám po ruke.
Keď sa torta dopečie a už vychladla rozrezeš ju na polovicu a natrieš polkou lekváru jednu čast a dáš plnku. Prikryješ druhou polkou ja ju otáčam aby bola z vrchu rovná a natreš zvyškom lekváru a poleješ polevou necháš vychladnúť najlepšie 12 hodín a možeš podávať so šlahačkou a čerstvým ovocím dobrú chuť ;)