Chutné ovsené štvorce s jablkom a škoricou fotorecept
Tieto štvorce sú skutočne veľmi "jedlé" a v chladničke vydržia vláčne aj niekoľko dní. Teda, pokiaľ ich dovtedy nezjete. Je to dobrá pochúťka Zobraziť celý popisTieto štvorce sú skutočne veľmi "jedlé" a v chladničke vydržia vláčne aj niekoľko dní. Teda, pokiaľ ich dovtedy nezjete. Je to dobrá pochúťka pre mlsné jazýčky :)
porcia
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Jablká zbavíme jadrovníka a neolúpané rozmixujeme na hrubú kašu (nie dohladka).
-
2
Na slabom plameni roztopíme kokosový olej a med a miešame, kým sa nespoja. Odstavíme z ohňa.
-
3
Do medu s kokosovým olejom vmiešame jablká, škoricu, nasekané slnečnicové semienka a brusnice.
-
4
Nakoniec vmiešame ovsené vločky. Spolu dobre premiešame.
-
5
Plech (cca 25x20 cm) vymastíme kokosovým olejom a hmotu rozotrieme na obdĺžnik asi 1 cm vysoký,
-
6
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C asi 20 minút. Potom vyberieme a necháme dôkladne vychladnúť. Až potom krájame na štvorce asi 4x4 cm.









Diskusia k receptu