Jablkový koláč

Chutné ovsené štvorce s jablkom a škoricou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Tieto štvorce sú skutočne veľmi "jedlé" a v chladničke vydržia vláčne aj niekoľko dní.* Teda, pokiaľ ich dovtedy nezjete. Je to dobrá pochúťka pre mlsné jazýčky :)

1 plech
porcia
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Jablká zbavíme jadrovníka a neolúpané rozmixujeme na hrubú kašu (nie dohladka).
  2. Na slabom plameni roztopíme kokosový olej a med a miešame, kým sa nespoja. Odstavíme z ohňa.
  3. Do medu s kokosovým olejom vmiešame jablká, škoricu, nasekané slnečnicové semienka a brusnice.
  4. Nakoniec vmiešame ovsené vločky. Spolu dobre premiešame.
  5. Plech (cca 25x20 cm) vymastíme kokosovým olejom a hmotu rozotrieme na obdĺžnik asi 1 cm vysoký,
  6. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C asi 20 minút. Potom vyberieme a necháme dôkladne vychladnúť. Až potom krájame na štvorce asi 4x4 cm.