Jablkový koláč
Chutné ovsené štvorce s jablkom a škoricou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Tieto štvorce sú skutočne veľmi "jedlé" a v chladničke vydržia vláčne aj niekoľko dní.* Teda, pokiaľ ich dovtedy nezjete. Je to dobrá pochúťka pre mlsné jazýčky :)
|
1 plech porcia |
20 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Jablká zbavíme jadrovníka a neolúpané rozmixujeme na hrubú kašu (nie dohladka).
- Na slabom plameni roztopíme kokosový olej a med a miešame, kým sa nespoja. Odstavíme z ohňa.
- Do medu s kokosovým olejom vmiešame jablká, škoricu, nasekané slnečnicové semienka a brusnice.
- Nakoniec vmiešame ovsené vločky. Spolu dobre premiešame.
- Plech (cca 25x20 cm) vymastíme kokosovým olejom a hmotu rozotrieme na obdĺžnik asi 1 cm vysoký,
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C asi 20 minút.
Potom vyberieme a necháme dôkladne vychladnúť. Až potom krájame na štvorce asi 4x4 cm.