Pečený losos

Chrumkavý losos so zeleninovými hranolčekmi

Autor receptu: redakcia

Losos s chrumkavou posýpkou a zdravou prílohou, to je skvelý obed z jedného pekáča.

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 190 °C. Zemiaky, mrkvu a petržlen očistíme a nakrájame na hranolčeky. Zeleninu rozložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie. Osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme do vyhriatej rúry piecť asi na 30 minút.
  2. Zatiaľ si pripravíme chrumkavú posýpku na lososa. Maslo roztopíme, pridáme doň pšenové vločky, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a lístky tymianu, premiešame.
  3. Lososa nakrájame na štyri porcie, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Navrch každej filety nanesieme mrveničku.
  4. Lososové filety pridáme k zelenine a pečieme spolu s ňou v rúre pri teplote 190 °C asi 15 minút.