Vyprážané kuracie rezne
Vyprážané kuracie rezne

Chrumkavé kuracie rezne v kokosovej strúhanke s ázijskými rezancami

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 10. marca 2024
Chrumkavé kuracie rezne v kokosovej strúhanke s ázijskými rezancami
Foto: Shutterstock

Vyprážané kuracie prsia so zaujímavou prílohou.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Rezne:
600 g
70 g
2 ks
50 g
50 g
 na vyprážanie
Rezance:
200 g
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
10 g čerstvý
1 ČL
1 PL
4 ČL
4 PL




Postup

  1. 1

    Mrkvu a cuketu očistíme a nakrájame na malé kocky alebo pásiky. Jarnú cibuľku nakrájame na tenké pásiky pod miernym uhlom. Z limetky vytlačíme šťavu. Uhorku pozdĺžne rozštvrtíme, odstránime semienka a nakrájame na tenké pásiky pod miernym uhlom. Zázvor ošúpeme a nakrájame nadrobno.

  2. 2

    Rezance uvaríme v dostatočnom množstve vody podľa návodu na obale. Scedíme, 1dl vody odložíme.

  3. 3

    Urobíme dresing – v miske rozšľaháme vodu z varenia rezancov, 1PL medu, sójovú omáčku, zázvor, limetkovú šťavu a 2 PL oleja.

  4. 4

    Na panvici rozohrejeme 2 PL oleja a na silnom ohni na ňom za občasného premiešania restujeme mrkvu, cuketu a jarnú cibuľku približne 5 minút. Opečenú zeleninu, uhorku a rezance zmiešame s dresingom, dochutíme soľou a korením.

  5. 5

    Kuracie prsia nakrájame na rezne, osolíme a obalíme najprv v múke, potom rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhanke zmiešanej s nastrúhaným kokosom.

  6. 6

    Rezne vypražíme v dostatočnom množstve oleja do zlatista z oboch strán, osušíme na papierovej utierke a servírujeme s rezancami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia