Chrumkavé kuracie rezne v kokosovej strúhanke s ázijskými rezancami
mesačník Varecha, 10. marca 2024
Foto: Shutterstock
Vyprážané kuracie prsia so zaujímavou prílohou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Rezne: | |
600 g |
|
70 g |
|
2 ks |
|
50 g |
|
50 g |
|
|
|
na vyprážanie |
|
Rezance: | |
200 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
10 g čerstvý |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
4 ČL |
|
4 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Mrkvu a cuketu očistíme a nakrájame na malé kocky alebo pásiky. Jarnú cibuľku nakrájame na tenké pásiky pod miernym uhlom. Z limetky vytlačíme šťavu. Uhorku pozdĺžne rozštvrtíme, odstránime semienka a nakrájame na tenké pásiky pod miernym uhlom. Zázvor ošúpeme a nakrájame nadrobno.
- 2
Rezance uvaríme v dostatočnom množstve vody podľa návodu na obale. Scedíme, 1dl vody odložíme.
- 3
Urobíme dresing – v miske rozšľaháme vodu z varenia rezancov, 1PL medu, sójovú omáčku, zázvor, limetkovú šťavu a 2 PL oleja.
- 4
Na panvici rozohrejeme 2 PL oleja a na silnom ohni na ňom za občasného premiešania restujeme mrkvu, cuketu a jarnú cibuľku približne 5 minút. Opečenú zeleninu, uhorku a rezance zmiešame s dresingom, dochutíme soľou a korením.
- 5
Kuracie prsia nakrájame na rezne, osolíme a obalíme najprv v múke, potom rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhanke zmiešanej s nastrúhaným kokosom.
- 6
Rezne vypražíme v dostatočnom množstve oleja do zlatista z oboch strán, osušíme na papierovej utierke a servírujeme s rezancami.
Tiež kuracie rezne:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu