Vyprážané kuracie rezne

Chrumkavé kuracie rezne v kokosovej strúhanke s ázijskými rezancami

Autor receptu: redakcia

Vyprážané kuracie prsia so zaujímavou prílohou.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mrkvu a cuketu očistíme a nakrájame na malé kocky alebo pásiky. Jarnú cibuľku nakrájame na tenké pásiky pod miernym uhlom. Z limetky vytlačíme šťavu. Uhorku pozdĺžne rozštvrtíme, odstránime semienka a nakrájame na tenké pásiky pod miernym uhlom. Zázvor ošúpeme a nakrájame nadrobno.
  2. Rezance uvaríme v dostatočnom množstve vody podľa návodu na obale. Scedíme, 1dl vody odložíme.
  3. Urobíme dresing – v miske rozšľaháme vodu z varenia rezancov, 1PL medu, sójovú omáčku, zázvor, limetkovú šťavu a 2 PL oleja.
  4. Na panvici rozohrejeme 2 PL oleja a na silnom ohni na ňom za občasného premiešania restujeme mrkvu, cuketu a jarnú cibuľku približne 5 minút. Opečenú zeleninu, uhorku a rezance zmiešame s dresingom, dochutíme soľou a korením.
  5. Kuracie prsia nakrájame na rezne, osolíme a obalíme najprv v múke, potom rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhanke zmiešanej s nastrúhaným kokosom.
  6. Rezne vypražíme v dostatočnom množstve oleja do zlatista z oboch strán, osušíme na papierovej utierke a servírujeme s rezancami.