Vyprážané kuracie rezne
Chrumkavé kuracie rezne v kokosovej strúhanke s ázijskými rezancami
Autor receptu: redakcia
Vyprážané kuracie prsia so zaujímavou prílohou.
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Mrkvu a cuketu očistíme a nakrájame na malé kocky alebo pásiky. Jarnú cibuľku nakrájame na tenké pásiky pod miernym uhlom. Z limetky vytlačíme šťavu. Uhorku pozdĺžne rozštvrtíme, odstránime semienka a nakrájame na tenké pásiky pod miernym uhlom. Zázvor ošúpeme a nakrájame nadrobno.
- Rezance uvaríme v dostatočnom množstve vody podľa návodu na obale. Scedíme, 1dl vody odložíme.
- Urobíme dresing – v miske rozšľaháme vodu z varenia rezancov, 1PL medu, sójovú omáčku, zázvor, limetkovú šťavu a 2 PL oleja.
- Na panvici rozohrejeme 2 PL oleja a na silnom ohni na ňom za občasného premiešania restujeme mrkvu, cuketu a jarnú cibuľku približne 5 minút. Opečenú zeleninu, uhorku a rezance zmiešame s dresingom, dochutíme soľou a korením.
- Kuracie prsia nakrájame na rezne, osolíme a obalíme najprv v múke, potom rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhanke zmiešanej s nastrúhaným kokosom.
- Rezne vypražíme v dostatočnom množstve oleja do zlatista z oboch strán, osušíme na papierovej utierke a servírujeme s rezancami.