Chody

/ 2417. stránka receptov

  • Recept bez obrázku

    Filé zo zubáča na maďarský spôsob

    Z očisteného, vypitvaného, vykosteného a umytého zubáča nakrájame fi lé, 180 g na porciu.

  • Recept bez obrázku

    Filé z kapra

    Filé osolíme a okoreníme, pokvapkáme citrónom a necháme 15 minút odstáť. Potom ho opražíme na masle a odložíme nabok.

  • Recept bez obrázku

    Perkelt z kapra

    Kapra najskôr očistíme, vypitveme, rozkrojíme na polovice, osolíme a hlavu s plutvami odsekneme.

  • Recept bez obrázku

    Sliepka na paprike

    Mäso nakrájame na malé porcie. Cibuľu posekáme nadrobno a speníme na masle. Pridáme soľ, kl sladkej červenej papriky a nakrájané mäso.

  • Recept bez obrázku

    Perkelt z husacej pečene

    Na masti speníme cibuľu pokrájanú na kocky, pridáme sladkú červenú papriku, cesnak a pečeň, ktorú sme pokrájali na kocky.

  • Recept bez obrázku

    Hus v šolete

    Umytý a vopred namočený hrach uvaríme do mäkka. Krúpy uvaríme osobitne v osolenej vode. Cibuľu nakrájame nadrobno a upražíme ju na polovici masti. Prilejeme k nej 1/2 šálky vody.

  • Recept bez obrázku

    Maďarská sviečková na smotane

    Koreňovú zeleninu nakrájame na drobno. Spolu so všetkými koreninami, soľou, octom a vodou ju použijeme na prípravu nálevu. V ňom necháme mäso vcelku odležať do druhého dňa.

  • Recept bez obrázku

    Zapekaný guláš

    Mäso nakrájame na kocky a pripravíme marinádu. Zmiešame olej, pretlačený cesnak, rozdrvenú rascu vopred navlhčenú), strúhanú citrónovú kôru, mletú papriku, nasekanú štipľavú papričku, trochu soli a vegetu

  • Rybacia polievka Halászlé

    Rybacia polievka Halászlé

    Ryby umyjeme a spolu so zeleninou vložíme do hrnca a dáme variť. Osolíme, okoreníme, keď polievka začne vrieť, prisypeme časť mletej červenej papriky.

  • Recept bez obrázku

    Székelský guláš

    Mäso, ktoré sme pokrájali na malé kocky, dáme do hrnca s nadrobno pokrájanou cibuľou. Pridáme aj pretlačený cesnak zmiešaný so soľou, kôpor, červenú papriku a mletú rascu.

  • Recept bez obrázku

    Bravčový perkelt

    Najemno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak opražíme na horúcom oleji.

  • Recept bez obrázku

    Bravčový rezeň na paprike a rajčiakoch

    Bravčové mäso pokrájame na rezne, naklepeme, okraje narežeme, posolíme, okoreníme a na rozpálenej masti z oboch strán doružova upečieme.

  • Recept bez obrázku

    Maďarské rezne

    Z bravčového karé si nakrájame rezne, ktoré naklepeme, osolíme a obalíme v trojobale – múka, vajíčko, strúhanka.

  • Recept bez obrázku

    Perkelt á la čárda

    Mäso nakrájame na rezance, cibuľu na tenké plátky, očistenú papriku na menšie kúsky a olúpanú paradajku na kocky.

  • Recept bez obrázku

    Kotlety na paprike

    Kotlety narežeme, naklepeme, osolíme, opaprikujeme, obalíme v múke a prudko opečieme na rozpálenom tuku z oboch strán.

  • Recept bez obrázku

    Bravčové kotlety na tokajský spôsob

    Kotlety zľahka naklepeme, osolíme, z oboch strán obalíme v múke a v troche rozpáleného oleja opečieme mäso do sfarbenia. Vyberieme ho z panvice a preložíme do hrnca.

  • Recept bez obrázku

    Zemiakovo– zeleninová polievka

    Zemiaky, zeler, mrkvu a pór očistíme a nadrobno pokrájame.

  • Recept bez obrázku

    Grilovaný pstruh s jogurtovou omáčkou

    Pstruhy vypitveme a umyjeme. Ryby zvnútra aj po povrchu pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme.

  • Recept bez obrázku

    Tuniak na grile

    Kúsky tuniaka posolíme, okoreníme mletým čiernym korením, grilovacím korením a pokvapkáme citrónovou šťavou.

  • Recept bez obrázku

    Steak z lososa na bylinkovom masle

    Steak potrieme všetkými ingredienciami (okrem bylinkového masla) a pečieme na grile - z každej strany 2 minúty.

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist