Foto: tejaja
Slovíčko linzert nám v detstve vždy vyčarovalo úsmev na tvári. Znamenalo pečenie výborného koláča s príjemne nakyslou chuťou ríbezľového lekváru. A tento koláč Zobraziť celý popisSlovíčko linzert nám v detstve vždy vyčarovalo úsmev na tvári. Znamenalo pečenie výborného koláča s príjemne nakyslou chuťou ríbezľového lekváru. A tento koláč sme neopustili ani v dospelosti a pečú ho aj naše deti. Ak máte domáci ríbezľový lekvár, vyskúšajte.
porcia
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Múku, prášok do pečiva, cukor a nakrájaný tuk na pečenie rukami rozmrvíme a zmiešame na doske.
-
2
V strede urobíme jamku, vyklepneme do nej vajcia a pridáme mlieko. Spracujeme na cesto. Mlieka pridáme najprv len 3 lyžice, ak je cesto príliš tuhé a zle sa miesi, pridáme zvyšné 2 lyžice mlieka.
-
3
Cesto rozdelíme na polovice.
-
4
Do jednej zapracujeme kakao.
-
5
Svetlé cesto vyvaľkáme a uložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Potrieme ríbezľovým lekvárom.
-
6
Vyvaľkáme kakaové cesto a uložíme ho navrch.
-
7
Pečieme na 180 °C asi 40 minút. Potom koláč vyberieme a necháme úplne vychladnúť.
- 8
Koláč polejeme roztopenou čokoládovou polevou a necháme v chlade stuhnúť.
- 8
Ďakujem.:)