Žraločie steaky s petržlenovou omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 2. júla 2009
150 minút
príprava

Suroviny

2 zväzky
5 PL
2x250 g
10 PL
2 hrsti
1/2
2 KL




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme marinádu na steaky. Zamiešame polovicu šťavy z citróna s polovicou petržlenovej vňate a olivovým olejem, osolíme a okoreníme podľa chuti a do zmesi uložíme steaky. Necháme v chladničke marinovať asi 2 hodiny. Medzitým dáme variť zemiaky, ktoré potom nakrájame na polovicu.

  2. 2

    Keď sú steaky dostatočne preležané, opražíme ich pri vysokej teplote po oboch stranách asi 2 minúty z každej strany.

  3. 3

    Potom si pripravíme petržlenovú omáčku: zvyšnú petržlenovú vňať dáme do misky s panenským olejom a zvyškom citrónovej šťavy, ochutíme soľou a korením. Zmes rozdelíme na dve polovice. Do jednej pridáme nakrájanú papričku a použijeme ako zálievku na zemiaky. Druhú polovicu zálievky použijeme na steaky. Pri podávaní umiestnime na steaky kaviár.

Diskusia k receptu

Vymazať
straka1
Manžel si to chváli-kto má rád ryby je to výborné.Naša rodina ryby zbožňuje.Len Ja som pri konzumácií svojej porcie dala viac čili omáčky-tým sa steak super konzumoval-no v páci som ho mala 24.hod.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia