Starodávny jablkovo-orechový koláč
Foto: helena10
Výborný koláč z hrnčeka. Je veľmi mäkký, šťavnatý. Stojí za vyskúšanie.
Suroviny
Hrnčekové cesto: | |
2 ks |
|
1 hrnček (200 ml) |
|
1 hrnček |
|
1,5 hrnčeka (mleté) |
|
1 hrnček (3,5 %) |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 ks väčšie ošúpané nastrúhané |
|
2 PL |
|
4 PL |
|
1 bal. |
|
Na posypanie koláča: | |
|
|
Na plech: | |
|
|
|
Postup
-
1
V miske na nízkych otáčkach ručným mixérom vymiešam do svetlej peny celé vajcia s cukrom, postupne nasleduje krupica, mleté orechy, mlieko, olej a stále miešam na primeranej rýchlosti. Nakoniec do cesta pridám nastrúhané očistené jablká, múku s práškom do pečiva a tieto lopatkou ľahšie premiešam. Jablká boli šťavnaté a sladké.
- 2
Cesto vylejem na vyšší vymastený a múkou posypaný plech. Rozmer plechu je 20 x 35 cm.
- 3
Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 25 minút. Kontrola špajľou.
- 4
Vrch ochladeného koláča som posypala práškovým cukrom.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Napíšem to sem : Veľmi pekne ďakujem až dnes som si to všimla , že som dostala email. Milo ma to prekvapilo , ešte raz srdečná vďaka milá helena 10. Pozdravujem.
Aj Tvoje chutné pečenie z malých dávok sa mi veľmi páči (kysnuté, lístkové, koláče,...)
Srdečne pozdravujem a prajem pekné dni.🌞
ďakujem pekne podobne @hela