Losos

Ceviche z lososa a citrusových plodov

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Filetu z lososa nakrájame na širšie rezance (asi 1 x 5 cm). V miske vymiešame cukor, šťavu z limetiek a pomaranča a ryžový ocot. Pridáme očistený a na plátky nakrájaný cesnak. Koriander a medovku otrháme a lístočky pokrájame. Všetko zamiešame a necháme asi 3 – 4 hodiny odležať. Mäso lososa na povrchu zbelie.
  2. Medzitým nakrájame zostávajúce suroviny na malé kocky (4 x 4 mm). Červenú cibuľu pozdĺžne natenko nakrájame. Všetky suroviny pridáme do ceviche až tesne pred podávaním a ešte necháme dobre vychladiť.
  3. Tip: Ceviche môžeme pripraviť aj z iných druhov morských rýb alebo plodov mora. Podávame s trhanými chrumkavými šalátmi (ľadový, rímsky...), alebo aj s chutnou ciabattou alebo opečenou bagetou.