Červená šošovica s cuketou, kari a parenou kuracinkou (fotorecept)

Autor receptu: mariana33

Toto jedlo je diétne a keď sa vynechá tá kuracinka, tak je vhodné aj pre vegetariánov...

2
porcie
5 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu, mrkvu, cuketu a paradajku si nakrájame na menšie kúsky. Cesnak buď posekáme, alebo roztlačíme. Šošovicu prepláchneme.
  2. Kuracie prsia jemne osolíme a okoreníme...dáme do parného hrnca na cca 20min.
  3. Na oleji si krátko orestujeme cibuľu s cesnakom, pridáme šošovicu, kari korenie a chvíľku popražíme.
  4. Pridáme mrkvu.
  5. Zalejeme vodou. Občas pomiešame. Medzitým si postrúhame zemiak.
  6. Po 7minútach pridáme nakrájanú paradajku, cuketu a postrúhaný zemiak. Ak treba, podlejeme vodou a občas premiešame.
  7. Keď je šošovica mäkká ochutíme ju sójovou omáčkou a soľou. Podávame s parenou kuracinou, prípadne tofu....