Mäsový vývar
Mäsový vývar

Černá polévka – Vývar so zeleninou a s karamelom

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 1. novembra 2018
Černá polévka – Vývar so zeleninou a s karamelom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
100 minút
príprava

Suroviny

400 g (na polievku)
200 g
500 g
150 g
500 g
200 g
100 g
100 g
120 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzie a údené mäso dáme variť spolu s kuracími trupmi a osolíme. Cibuľu a koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie kocky, opečieme na rozpálenej masti a masle dohneda. Pridáme do vývaru.

  2. 2

    Cukor skaramelizujeme a vylejeme opatrne do polievky. Varíme, až kým mäso nie je mäkké. Pred koncom varenia pridáme do vývaru ružičkový kel.

  3. 3

    Hotovú polievku precedíme, mäso nakrájame na kocky a zeleninu okrem kelu prepasírujeme. Do tanierov naložíme prepasírovanú zeleninu, nakrájané mäso, kel a podlejeme vývarom. Napriek názvu nemusí vyjsť polievka natmavo.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: