Mäsový vývar
Černá polévka – Vývar so zeleninou a s karamelom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
100 minút príprava |
Postup- Hovädzie a údené mäso dáme variť spolu
s kuracími trupmi a osolíme. Cibuľu a koreňovú
zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie
kocky, opečieme na rozpálenej masti
a masle dohneda. Pridáme do vývaru.
- Cukor skaramelizujeme a vylejeme opatrne
do polievky. Varíme, až kým mäso nie
je mäkké. Pred koncom varenia pridáme do
vývaru ružičkový kel.
- Hotovú polievku precedíme, mäso nakrájame
na kocky a zeleninu okrem kelu prepasírujeme.
Do tanierov naložíme prepasírovanú
zeleninu, nakrájané mäso, kel a podlejeme
vývarom. Napriek názvu nemusí vyjsť
polievka natmavo.
|