Bryndzový koláč
Bryndzovníky s kôprom
Autor receptu: ivetaiva
30 porcií |
180 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup- Časť teplého mlieka zmiešame s droždím a cukrom.
- Keď vzíde kvások, zamiešame do neho metličkou všetky suroviny, okrem múky. Nakoniec pridáme preosiatu múku. Ručne miesime asi 10 minút, alebo v mixéri 5 minút. Cesto necháme kysnúť asi 1 hodinu.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na rovnaké časti, tvoríme buchtičky a ukladáme na maslom potretý plech.
- V strede každej buchtičky urobíme jamku a prstami roztiahneme do strán. Naplníme bryndzovou plnkou.
- Plnka: Cibuľu pokrájame nadrobno, chvíľu orestujeme. Bryndzu vymiešame so smotanou, soľou, vajcom, nasekaným kôprom a vychladnutou cibuľou. ( Ja pridávam trochu múky, plnka počas pečenia nevyteká).
- Hotové slané koláče potrieme vajíčkom rozšľahaným s vodou. Necháme ešte chvíľu kysnúť. Pečieme na 200 °C.
|