Bryndzový koláč

Bryndzovníky s kôprom

Autor receptu: ivetaiva

30
porcií
180 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Časť teplého mlieka zmiešame s droždím a cukrom.
  2. Keď vzíde kvások, zamiešame do neho metličkou všetky suroviny, okrem múky. Nakoniec pridáme preosiatu múku. Ručne miesime asi 10 minút, alebo v mixéri 5 minút. Cesto necháme kysnúť asi 1 hodinu.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na rovnaké časti, tvoríme buchtičky a ukladáme na maslom potretý plech.
  4. V strede každej buchtičky urobíme jamku a prstami roztiahneme do strán. Naplníme bryndzovou plnkou.
  5. Plnka: Cibuľu pokrájame nadrobno, chvíľu orestujeme. Bryndzu vymiešame so smotanou, soľou, vajcom, nasekaným kôprom a vychladnutou cibuľou. ( Ja pridávam trochu múky, plnka počas pečenia nevyteká).
  6. Hotové slané koláče potrieme vajíčkom rozšľahaným s vodou. Necháme ešte chvíľu kysnúť. Pečieme na 200 °C.