Bryndzové buchty
Bryndziaky
Autor receptu: redakcia
16 ks porcií |
25-30 minút na 180–200 °C |
Postup- Kvások: V troške vlažného mlieka rozmiešame cukor a droždie, necháme pár minút odstáť.
- Do misy nasypeme múku, pridáme soľ, vajce, olej, maslo
a zemiaky nastrúhané na jemnom strúhadle. Prilejeme
kvások a miesime. Mlieko prilievame podľa potreby, cesto má mať polotuhú konzistenciu. Hotové cesto posypeme múkou, prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť, aby zdvojnásobilo objem.
- Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na
hrúbku približne 1 cm a nakrájame na štvorčeky. Tie naplníme bryndzou s nasekaným kôprom alebo pažítkou a tvarujeme malé buchtičky. Dáme ich na vymastený pekáč, potrieme mliekom a posypeme celou rascou. Pečieme 25–30 minút pri 180–200 °C.
Upečené potrieme maslom a posypeme nasekanou pažítkou.
|