Bruschetta s grilovaným steakom, oštiepkom a restovanými hubami
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a šéfkuchár, 25. apríla 2021
Foto: Dušan Křístek
porcií
príprava
Suroviny
3 ks (600 g) |
|
40 ml |
|
z 1/2 citróna |
|
2 vetvičky (čerstvý) |
|
20 g (do zmesi na potretie steakov) |
|
|
|
80 g |
|
250 g (alebo huby shimeji) |
|
15 g (do hubovej zmesi) |
|
|
|
40 ml |
|
370 g |
|
50 g |
|
5 krajcov |
|
125 g |
|
|
Postup
-
1
Steaky necháme na tanieri pár minút „vydýchať“ a zahriať pred úpravou na izbovú teplotu. Zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, nasekaný rozmarín, prelisovaný cesnak a korenie. Túto zmes neskôr použijeme na ugrilované steaky.
- 2
Šampiňóny a cibuľu nakrájame na tenké plátky. Na troške oleja restujeme cibuľu a šampiňóny (každé samostatne), až začnú karamelizovať. Potom ich zmiešame a ochutíme podrveným cesnakom, balzamikovým octom, soľou a korením. Odstavíme.
- 3
Steaky opekáme na rozpálenej panvici s hrubším dnom alebo na rozpálenom grile z oboch strán na požadovaný stupeň prepečenia (medium). Ochutíme pripravenou zmesou (olivový olej, citrónová šťava, rozmarín, cesnak), osolíme, okoreníme a pred krájaním necháme zakryté odpočívať aspoň 10 minút.
- 4
Oštiepok nakrájame na plátky a veľmi sprudka ugrilujeme. Chlieb potrieme maslom alebo pokvapkáme olivovým olejom a opečieme na grile z oboch strán. Mikrobylinky, šalátové listy natrháme a ochutíme olivovým olejom a citrónovou šťavou.
- 5
Na chlieb dáme grilovaný syr, na plátky nakrájaný grilovaný steak, restované šampiňóny s balzamikom a restovanou cibuľou a nakoniec šalát. Ihneď podávame.
Tiež steak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu